Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Nagysikerű ünnepi előadást láthattunk a Vigadóban
16-03-2016 10:52
Nagysikerű ünnepi előadást láthattunk a Vigadóban

Hatalmas sikere volt a kézdivásárhelyi március 15-i ünnepséget lezáró gálaműsornak. A magyar nemzeti ünnep alkalmából a Vigadó Művelődési Ház immár negyedik éve jelentkezik saját rendezésű produkcióval, amelyet idén is Lung László Zsolt, a Vigadó igazgatója állított színpadra. A gálán évről-évre a testvérvárosok küldöttségei is részt vesznek.

A „Hozzád, hazám, most verset írnék!” című nagysikerű ünnepi előadás nemcsak az újszerű színpadképpel és különleges megvilágítással bűvölte el a nagyszámú közönséget, a produkció erőteljes hatását, hangulatát a jól megválasztott, erdélyi-kézdivásárhelyi íróktól, költőktől - Markó Bélától, Fekete Vincétől, Dimény-Haszmann Árpádtól és Sántha Attilától - származó versek biztosították egy nagyhatású zenekari-énekkari kíséret mellett.

A gálán közreműködött a Sepsi Kamarazenekar, a Snaps Band és a Voces női kar Cserkész Emese vezényletével. A Perkő Néptáncegyüttes táncosai ezúttal is a legkiválóbb formájukat hozták, a verseket Kolcsár József, a Tamási Áron Színház színésze, valamint Kozma Attila, Márdírosz Ágnes, Puskás László, a Csíki Játékszín művészei tolmácsolták.
A fiatal tehetségek közül a gelencei származású, de a csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceumban tanuló Kreiter Helga, Bakó-Fazakas Vajk és Biszak Beáta, a Minisnaps tagjai léptek színpadra. Rancz-Gyárfás Hanna, a Macskakő színjátszó csoport egyik tagja Nagy Babos Tamás versét szavalta.

A gála előtt fél órával „A mi március 15-énk” című fotókiállítást nyitották meg a Vigadó Gallériában, az elmúlt évek március idusán szervezett ünnepségeinek legszebb fotóiból összeállt tárlat március 22-ig tekinthető meg.
(Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com