Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Különleges nemzeti zászlót kapott testvérvárosától Kézdivásárhely
16-03-2016 10:07
Különleges nemzeti zászlót kapott testvérvárosától Kézdivásárhely

Mezőhegyes önkormányzata huszonöt évvel ezelőtt létesített testvérvárosi kapcsolatot Kézdivásárhellyel, a dél-magyarországi, határmenti település küldöttsége Mitykó Zsolt polgármester vezetésével idén részt vett a március 15-i ünnepségen.

- Amikor 2014-ben polgármester lettem és megismerkedtem Bokor Tibor polgármesterrel, akkor értettem meg, hogy az itt élő magyarság komoly gondokkal kényszerül szembenézni, a helyi közösségen belül is vannak feszültségek. Ezt csak a magyar egység megerősítésével lehet áthidalni és ezt jelképezi adományunk is – jegyezte meg Mitykó Zsolt, Mezőhegyes testvérváros polgármestere, aki ezúttal különleges ajándékkal érkezett a céhes városba.

A mezőhegyesi elöljáró már régóta szeretett volna zászlót ajándékozni Kézdivásárhelynek, ezért személyes kérésére Kövér László, a magyar országgyűlés elnöke felajánlotta, hogy ha már ragaszkodnak az adományhoz, akkor ne egy újonnan vásárolt zászlót, hanem a magyar parlament homlokzatára kitűzött, háromhavonta a parlamenti díszőrség által bevont és katonai tiszteletadás mellett összehajtogatott trikolórt hozzák el Kézdivásárhelyre, egy Kövér László házelnök által aláírt adományozó levél kíséretében.

A különleges zászló átadására március 15-én, a főtéren megtartott ünnepség keretében került sor, a díszdobozba zárt trikolórt a kézdivásárhelyi Városházán őrzik majd, a Rajos István mezőhegyesi alpolgármester által átadott mezőhegyesi zászlót a 2017-es március 15-i ünnepségen Gábor Áron szobra mellé vonják fel majd.
(Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com