Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
A szeretet forradalmát megvalósító összefogásra buzdított Böjte Csaba
16-03-2016 0:30
A szeretet forradalmát megvalósító összefogásra buzdított Böjte Csaba

Nem elzúgott forradalmak dalait szeretném tovább énekelni, hanem új forradalmakat akarok meghirdetni: a szeretet forradalmát – mondta el kedden a kézdivásárhelyi központi ünnepségen a Dévai Szent Ferenc Alapítvány tevékenysége által több mint ötezer gyermek számára ellátást, szállást, jövőt biztosító ferences rendi szerzetes.

- Valamilyen forradalmi lendület kellene ahhoz, hogy a szeretet szabadon áradhasson Székelyföldön, a Kárpát-medencében, mindenütt – mondta el Böjte Csaba, figyelmeztetve a túl sok, gyakran lelketlen szabály és törvényes előírás pusztító erejére, ami meggátolja a segíteni akarást.

- A 21. századi Székelyföldön reális célokat kell megfogalmazni, olyanokat, amelyeket aztán el is lehet érni. Ha nem szabadítjuk fel magunkat a szeretetre, a városaink lassan elsüllyednek a szegénységben. Az iskoláinkat fel kellene szabadítani arra, hogy a végzős diákok ne elrepüljenek a nagyvilágba, hogy másoknak szolgái legyenek, hanem itthon a szülőföldjükön becsületes munkából meg tudjanak élni. Fogjunk össze és szabadítsuk fel magunkat a tudásra, a becsületes emberhez méltó életre: itt Székelyföldön – összegzett a ferences szerzetes.

Az ünnepi rendezvény másik szónoka Horváth Zoltán, a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templom plébánosa volt, aki kiemelte, hogy az 1848-49-es szabadságharc egyik legnagyobb élménye a szabadság és egyenlőség megtapasztalása volt.

Az idei március 15-i ünnepség egyházi áldással, a magyar és a székely himnusz eléneklésével és koszorúzással ért véget.
(Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com