Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Méltóságteljes ünnepen emlékeztek a negyvennyolcas hősökre
16-03-2016 0:51
Méltóságteljes ünnepen emlékeztek a negyvennyolcas hősökre

Kedden délben több ezer kézdivásárhelyi és felső-háromszéki gyűlt össze Kézdivásárhely főterén a március 15-i ünnepségre. Az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc 168. évfordulójának tiszteletére díszbe öltözött a főtér, a villanyoszlopokon a nemzeti színű és székely zászlók mellett a céhes város címeres lobogóit lengette a szél.

Az esemény leglátványosabb része idén is a lovas huszárok, hagyományőrző csapatok és a környező falvak lakóinak lovas-szekeres menete volt. A tapsoló tömeg előtt sorra vonult el a XV. Határőrség és Hagyományőrző Csapat, a szegedi 3-as honvédzászlóalj, a Tuzson János hagyományőrző társaság bélafalvi szakasza, a tápióbicskei tüzérek és betyárok, a XV. Székely Határőr gyalogezred gelencei szakasza.
A kézdivásárhelyi Tanulók Klubja Fúvószenekarának vezetésével a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület kézdiszéki csapata lovagolt, a tiszteletkör után a hagyományőrzők zászlóira Bokor Tibor polgármester tűzte fel a háromszínű emlékszalagot.

A kézdiszéki falvak lovas-szekeres bevonulását a torjai hagyományőrző huszárcsapat menete zárta, ugyanakkor idén is nagy sikere volt a felsőháromszéki lovasok kezdeményezésére verbuválódott, nagyméretű székely zászlókkal és magyar trikolórokkal felsorakozott, a lovaikat délcegen megülő lovasoknak.

A helyi civil szervezeteket a Kézdiváshelyi Nők Egyesülete és a Történelmi Vitézi Rend képviselte, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom helyi szervezetének tagjai nagy méretű székely zászlót vittek.

A magyarországi testvérvárosok közül Szentendre, Hatvan, Paks, Terézváros, Mezőhegyes, Gyöngyös és Mezőkövesd küldöttsége ünnepelt együtt a céhes város lakóival.
(Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com