Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Pincérek és baristák vizsgáztak
08-03-2016 23:30
Pincérek és baristák vizsgáztak

A Kovászna megye tanácsa által fenntartott sepsiszentgyörgyi művészeti és népiskola pincér és barista képzést szervezett Kézdivásárhelyen. Kedden délután az Atrium Hotel éttermében megtartott záróvizsgán húsz fiatal, kilenc pincér és tizenegy barista növendék szakmai zsűri előtt bizonyíthatta felkészültségét.

Előzőleg a tanulók egy negyven órás intenzív kurzuson vettek részt, amelyet a veszprémi SÉF Szakképző Iskola tanárai tartottak, ezt követően meg már élesben mutatták be, hogy mit tanultak.
- Úgy látjuk, hogy Háromszékre érdemes elhozni olyan szakembereket, akik egy kis pluszt tudnak adni az itt dolgozóknak vagy a dolgozni vágyóknak. Vidékünk gazdasági életének egyik húzóágazata a turizmus, ezért is tartottuk fontosnak a képzés megszervezését a felnőttoktatási program keretében. Ennek során a háromszéki vendéglátásban olyan minőségbeli javulás várható, amelyre az ebben az ágazatban vállalkozóknak is igényük van – mondta el rádiónknak Gáj Nándor, a művészeti és népiskola igazgatója, aki hozzátette: a képzést mindenképpen folytatni szeretnék, céljuk, hogy akkreditáltassák is, hogy azok, aki elvégzik, olyan oklevelet kapjanak, amellyel hivatalosan is előbb léphetnek a ranglétrán. 

- Munkájukhoz és munkatársaikhoz nagyon lojálisak, a vendéghez a maximális alázattal közelítenek, a legfontosabb ugyanakkor az, hogy ezt tovább akarják fejleszteni. A fiatalok jelentős része valamiféle alapképzéssel már rendelkezik, de ahhoz, hogy ez működni tudjon, szükséges, hogy az alapoknál kezdjünk és megpróbáljuk a lehető legrövidebb idő alatt azt a szintet elérni, amire azt mondjuk, hogy vendégtérbe már ki lehet vele állni – összegzett vizsga közben Mayer Gyula, a veszprémi SÉF Szakképző Iskola igazgatója. Hozzátette: a vizsgázók szintje megfelelő, ugyanakkor van közöttük néhány kiválóság is, akikkel szívesen dolgozna együtt.

A népfőiskola ősztől újabb tanfolyamokat indít, terveik között szerepel, olyan speciális oktatás indítása, ahol hideg ételek vagy kemencében sült fogások elkészítését tanítanák a helyi szakácsoknak, ugyanis mind a vállalkozók, mind a vendégek részéről erre is van igény. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com