Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Kézdivásárhelyen szervezték meg az országos karate-bajnokságot
08-03-2016 6:33
Kézdivásárhelyen szervezték meg az országos karate-bajnokságot

A Karate-Do Shotokan Román Kupa tavaly novemberi megmérettetései után a hétvégén ismét karatékák népesítették be a kézdivásárhelyi Sportcsarnokot. Az országos shotokan-bajnokság döntő mérkőzéseire harmincnégy karate-klub mintegy háromszáz sportolója nevezett be.

A spotrendezvényt a tavaly még Konstancára tervezték, de a könnyebb megközelíthetőség, a jó lakhatási és versenyzési körülmények miatt a klubok azt kérték, hogy az ország középpontjában fekvő céhes város legyen a verseny színhelye.
A kisebbek már szombat délelőtt elkezdték a formagyakorlatok bemutatását több kor- és súlycsoportban, az összecsapások sorát az országos bajnokság megnyitóünnepsége szakította meg, ahol bemutatkozott a sportág színe-java. A játékosok, edzők és bírók hosszú sorban vonultak fel a sportcsarnok küzdőterén a szakszövetség vezetősége előtt, az ünnepséget a kézdivásárhelyi Tanulók Klubja mazsorettjeinek fellépése következett.
A hétvégi rendezvény azért is fontos volt, mert annak eredményeit összesítve állítják össze azt a válogatottat, amely március végén a lengyelországi világbajnokságon képviseli Romániát.
Az országos versenyre idén egyetlen háromszéki csapat nevezett be, a kovásznai Mikado Klub hét karatékája jó eredményt ért el, formagyakorlatban 2 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzérmet szereztek.

- Kovászna megyét sajnos csak mi képviseljük, Kézdivásárhelyen Tankó Sándor most próbál egy új klubot indítani. Ennek most körülbelül azt lehet mondani, hogy az utolsó száz méteren van ennek a megszervezése és mivel a nyolcvanas években itt egy nagyon erős shotokan csapat működött - egy edzésen több mint százhúsz karatés vett részt -  és később ez a körülmények miatt beszüntetődött, most próbál újraindulni - mondta el rádiónknak Bibó Ferenc, a kovásznai Mikado Klub edzője.  

A hétvégi karate-bajnokságon jelen volt az országos szakszövetség vezetője, Adrian Popescu Săcele nyolcdanos mester is, aki elismerően nyilatkozott a kézdivásárhelyi körülményekről, és háláját fejezte ki a helyi szervezőknek és az önkormányzatnak, amiért befogadták a rendezvényt.
A szakember szerint annyira elégedettek az itteni fogadtatással és a sportcsarnok által nyújtott lehetőségekkel, hogy országos edzőtáborok szervezését is tervezik a céhes városban, ahol csak tanítás, a formagyakorlatok finomítása zajlana. Emellett a sportolók olyan technikákat sajátítanának el, amelyeket a versenyeken ritkábban, inkább az éles harcban lehet hasznosítani.
(Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com