Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Molnár Balázs lesz az ünnep diákszónoka
11-03-2016 23:30
Molnár Balázs lesz az ünnep diákszónoka

Pénteken délután az Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítótermében az RMDSZ kézdivásárhelyi szervezete tizenkettedik alkalommal szervezte meg a középiskolások számára kiírt „Zúg Március” szónokversenyt. A megmérettetésre a város öt középiskolája közül négyből tizenketten neveztek be.

Az ifjú szónokokat Bokor Tibor polgármester, majd a rendezvény szervezője és ötletgazdája Nagy Tamás magyartanár köszöntötte, a fiatalok beszédeit háromtagú zsűri, Józsa Irén magyartanár, Tamás Enikő, a Városi Színház munkatársa és Szöllősi Tamás, a helyi RMDSZ iroda munkatársa értékelte.

Az idei szónokverseny győztese Molnár Balázs, a Nagy Mózes Elméleti Líceum tizenegyedik osztályos tanulója lett, ő március 15-én a központi rendezvényen mondhatja el szónoklatát.

- Örülök ennek a lehetőségnek, a középiskolás éveim egyik leghasznosabb megtapasztalásaként tartom számon. Azon gondolkodtam, hogy mi újat mondhatnék, ez nehéz volt, mert az enyémen kívül tizenegy nagyon eredeti szónoklat hangzott el. A felkészülés egy hosszú gondolkodási folyamattal kezdődött, aztán az eredmény papírra került, egy kicsit rendszereztem, átszerveztem a gondolatokat, többször is megírtam a szöveget, majd átdolgoztam a felkészítő tanárommal – mondta el rádiónknak a győztes szónok.

A „Zúg Március” szónokverseny második díját ifj. Budai Istvánnak ítélték oda, a harmadik helyen pedig Barbócz Zsolt végzett, mindketten a kantai elméleti líceum tizenegyedikes diákjai. Előbbi március 15-én este a Vigadóban megszervezésre kerülő gálaműsoron, utóbbi a testvérvárosok küldöttségeinek tiszteletére megrendezett fogadáson mondhatja el beszédét. A zsűri dicséretben Mike Bernadettet és Kovács Kingát, a Református Kollégium tanulóit részesítette. Az első három helyezettnek Fejér László Ödön parlamenti képviselő pénzjutalmat adott át.

- Bár ez az évente ugyanazzal a témával meghirdetett verseny, egy idő után monotonná, unalmassá válhat, ennek ellenére megdöbbentő, hogy ezek a diákok mindig tudnak újat mondani. Vannak újszerű gondolataik amelyből a felnőttek is biztosan tanulhatnak – mondta el híradónknak a szónokverseny végén Nagy Tamás szervező, aki örömmel nyugtázta, hogy a zsűri legfiatalabb tagja, Szöllősi Tamás 2007-ben maga is a szónokverseny győztese volt.

A csütörtökön megtartott szavalóversenyt Nánia Hilda, a Nagy Mózes Líceum hatodikos diákja nyerte, az ő szavalata szintén a március 15-i ünnepségen lesz hallható.
(Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com