Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Egyelőre négy polgármesterjelölt jelezte indulását Kézdivásárhelyen
12-03-2016 7:02
Egyelőre négy polgármesterjelölt jelezte indulását Kézdivásárhelyen

Péntekig két párt jelöltje és két függetlenként induló polgármesterjelölt neve biztos a céhes városban.

Az 1989-es rendszerváltás óta először a román pártok összefogtak, és független jelöltet állítanak Constantin Pătru személyében, a kézdivásárhelyi vállalkozó a pártkoalíció tanácsosi listavezetője is lesz.

Szerdán az RMDSZ is nevesítette jelöltjét: a szövetség Bokor Tibor jelenlegi polgármestert kérte fel egy újabb mandátum elvállalására és erre az elöljáró igent mondott.

Az Erdélyi Magyar Néppárt helyi vezetése az utolsó pillanatig próbálta titokban tartani jelöltjük nevét, ám ugyancsak szerdán az EMNP alelnöke, Torró T. Tibor sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón, egy a Bálványos Intézet által végzett közvélemény kutatásra hivatkozva Johann Taierling néppárti tanácstagot nevesítette polgármesterjelöltként.

Pénteken Slezinger László mérnök, a Gosp-Com Kft. volt igazgatója megerősítette azt a hírt, miszerint függetlenként méretkezik meg a június 5-i helyhatósági választásokon, elmondása szerint jelenleg az ezer támogatói aláírás összegyűjtésével foglalkozik.

Szigethy Kálmán, a Magyar Polgári Párt kézdivásárhelyi elnöke a Háromszék megkeresésére cáfolta azt a korábbi értesülést, hogy igényt tartanának az alpolgármesteri tisztségre. Az MPP helyi elnöke elmondta: külön tanácsi listán indulnak, polgármesterjelöltjük személye kapcsán egyelőre még nem született végleges döntés. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com