Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Hatodikos kantás diáklány nyerte a szavalóversenyt
11-03-2016 4:42
Hatodikos kantás diáklány nyerte a szavalóversenyt

Március 10-én Kézdivásárhely önkormányzata és a Vigadó Művelődési Ház harmadik alkalommal szervezett szavalóversenyt az általános iskolások számára.

Két évvel ezelőtt Kovászna megye Tanácsának felkérésére indították útjára a rendezvényt, azért hogy a Gábor Áron-emlékév keretében minél több olyan programra kerüljön sor, amely a hős tüzér őrnagynak állít emléket. A versmondók versenye azóta hagyománnyá vált, a nyertes a március 15-én a Kézdivásárhely főterén megrendezésre kerülő ünnepségen szavalhat.  

Az idei versenybe tizenhárom diák nevezett be, a zsűri ezúttal az őszinteséget, természetességet tekintette fő elbírálási szempontnak és azt, hogy a szavaló emmnyire tudta átenni a vers hangulatát.   

A szavalóverseny első díját Nánia Hilda nyerte, a Nagy Mózes Elméleti Líceum hatodik osztályos diákja Áprily Lajos „Mennék eléd” című versét szavalta. A második helyet a Turóczi Mózes iskola nyolcadikos diákja, Jánosi Zsolt szerezte meg, harmadik Rancz Gyárfás Hanna lett, aki a Petőfi Sándor Iskola hatodik osztályában jár. Dicséretben részesült a hatodikos Nánia Hanna a Nagy Mózes Elméleti Líceumból és Fazakas Anita, a Turóczi Mózes Iskola hetedikes diákja.

A nyertesek értékes könyvjutalommal és egy-egy kokárdás, ünneplős Pista bá` figurával térhettek haza, az első helyezett szavalatát március 15-én, kedden hallgathatjuk meg Kézdivásárhely főterén.

Ma 16 órakor az Incze László Céhtörténeti Múzeumban az RMDSZ kézdivásárhelyi szervezete tizenkettedik alkalommal szervezi meg a középiskolások számára kiírt „Zúg Március” szónokversenyt, melynek győztese ünnepi beszédét szintén a Gábor Áron téri központi rendezvényen mondhatja el. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com