Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Százhárom éves Háromszék legidősebb polgára
03-03-2016 14:37
Százhárom éves Háromszék legidősebb polgára

Csütörtökön ünnepelte 103. születésnapját a kézdiszentkereszti Zonda Mária, aki a település és egyben Háromszék legidősebb lakója.

Az idős asszony 1913 március 3-án született, lánykori neve Varga Mária. Huszonkét éves korában ment férjhez Zonda Gergelyhez, akivel ötvennégy esztendőt töltött boldog házasságban, egy gyermekük született. 

Tavalyi születésnapja óta jól láthatóan romlott egészségi állapota, de ma is türelmetlenül várta a köszöntésére érkezőket és még koccintott is a vendégekkel. Hallása nagyon meggyengült, de azért még bele-belenéz az újságba. Falubeli ismerőseit is felismeri, megnevezi és ilyenkor jól láthatóan örül a találkozásnak. Férje huszonhat évvel ezelőtt hunyt el, jelenleg nyolcvanéves fiával, unokájával és annak feleségével, valamint két dédunokájával él együtt.

Zonda István, az ünnepelt unokája rádiónknak elmondta: nem tud róla, hogy hasonló korú lett volna az ősök között, bár többen, így édesapja is megérte a 80. életévét.

Zonda Mária néni kedden szerettei körében ünnepelt, ottjártunkkor a kézdiszentkereszti önkormányzat nevében Páll Endre polgármester és munkatársai, valamint Fejér László Ödön parlamenti képviselő virággal és tortával köszöntötték. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com