Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Változik a kézdivásárhelyi kórház látogatási programja
16-02-2016 12:51
Változik a kézdivásárhelyi kórház látogatási programja

Az egészségügyi intézmény vezetőtanácsa döntésének értelmében hétköznapokon 14 és 17 óra között, hétvégén és ünnepnapokon 11 és 15 óra között lehet látogatni a kórházban fekvő betegeket, egy beteghez ugyanakkor csak két látogató mehet be.

2013 januárjában Eugen Nicolăescu miniszter, az egészségügyi tárca akkori vezetője elrendelte a reggeltől estig tartó, mindennapos látogatási időt az egészségügyi intézményekben, azzal a magyarázattal, hogy a betegnek a gyógyuláshoz szüksége van a családja támaszára és jelenlétére. A három évvel ezelőtt életbe léptetett intézkedés azonban nem hozta meg a várt eredményt: a romániai kórházakban még nagyobb lett a felfordulás, nem beszélve a behurcolt fertőzések számának növekedéséről, a különböző járványok elterjedéséről.

„Végre február 12-én a minisztérium körlevélben értesítette az egészségügyi intézményeket, hogy korlátozni kell a látogatások számát, azért, hogy a betegek jobban érezzék magukat és a fertőzések csökkenjenek.” – mondta el kedden rádiónknak Kelemen András, a kézdivásárhelyi kórház menedzsere, hozzátéve: a minisztérium döntése éppen időben jött, figyelembe véve a zika vírus által okozott fertőzések terjedését.

A szülész-nőgyógyász főorvos egy másik zavaró tényezőre is felhívta a figyelmet: az utóbbi időben gyakran előfordult, hogy egy-egy délutáni vagy esti sürgősségi esetnél a sérülttel húsz-harminc hozzátartozó érkezik, nemrég az ügyeletes orvos mosdótállal kényszerült védekezni az agresszió ellen.
„A középkáderek rettegnek, mert ha behoznak egy-egy legtöbbször ittas sérültet, kevéssel utána harminc hozzátartozó érkezik és még akkor is követelik a jogaikat, ha egészségügyi biztosításról nem is hallottak.” – figyelmeztetett a főorvos.

Az egészségügyi intézmény vezetősége éppen ezért úgy döntött: további megfigyelő kamerákat szerelnek fel a kórház bejáratánál, a sürgősségi osztályon, a belgyógyászaton és környékén. Emellett a kórház kapusai írásbeli utasítást kaptak, hogy a sürgősségi ellátásra érkező betegekkel csak két személy mehet be a kórházba. Abban az esetben, ha a rendelkezést nem tartják be a beteg hozzátartozói, az őrök azonnal értesítik a rendőrséget. (Kertész Tibor)
 

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com