Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Küzdősport-gálát szerveztek a bebörtönzött vármegyésekért
08-02-2016 11:00
Küzdősport-gálát szerveztek a bebörtönzött vármegyésekért
Jótékonyság sportgálát szerveztek vasárnap délután a kézdivásárhelyi Sportcsarnokban. Ezúttal nemes célért, a vizsgálati fogságukat töltő Beke István és Szőcs Zoltán vármegyés vezetők családjainak anyagi támogatása érdekében léptek ringbe a román és magyar K1-es harcosok.

A küzdősport-körökben ismert Pap Ferenc egykori sikeres bokszoló, a sepsiszentgyörgyi Cobra Vito Gym Sportklub edzője a hétvégén harcba hívta a K1 küzdősport művelőit, hogy sportkedvelő közönséget gyűjtsenek be és ebben a formában segítsék a bebörtönzött vármegyés fiatalok ügyét.

A rendezvényre tizenegy csapat és közel száz sportoló jött el, akik ötvenkét mérkőzésen csaptak össze. A házigazda szerepét betöltő háromszékieken kívül Konstancáról, Slatináról, Ploieştiről, Găeştiről, Brassóból, Marosvásárhelyről és Csíkszeredáből érkeztek harcosok.

A délutáni versenyeken a 14 év alattiak léptek küzdőtérre, az ő esetükben nem hirdettek győzteseket, az ítészek mindkét felet díjazták. Este már az ifjak és a felnőttek léptek szorítóba, összecsapásaik során a bírók már pontozták a jól irányzott ütéseket, rúgásokat. Az est egyik fő látványossága a többszörös bajnok kovásznai sportoló, Mezei Gabriella ringbe lépése volt, aki a bemutatómeccsen csapattársával csapott össze, majd éles párharcban már az első menetben megrendítette ellenfelét. Ugyancsak figyelemreméltó volt Szőcs Dénes és Csíki Lóránt profi meccse is.

Pap Ferenc, a Székely Kobrák edzője érdeklődésünkre elmondta, hogy jelenleg az utánpótlás nevelésére koncentrál.
„Nagyon nehéz összeszedni a gyerekeket, viszont kezdtünk összekovácsolni egy jó kis csapatot Kovásznán, a kézdivásárhelyi fiatalokat is viszem oda edzésre és remélem, hogy egy-két éven belül lesz eredménye.” – tette hozzá a szakember.

A vasárnap esti rendezvény szervezésének ötletéhez a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erdélyi szervezete is csatlakozott. Tóth Bálint, a mozgalom erdélyi szóvivője rádiónknak elmondta: elsősorban a szervezésben segítették és úgy érzik, hogy üzenete van a rendezvénynek, amelyen úgy magyar, mint román sportolók is részt vettek.

„Ez az ügy egy műbalhé a román állam részéről és kell egy összefogás az állam döntésével szemben, egy határozott kiáll úgy román, mint magyar részről Beke István és Szőcs Zoltán ügyében.” – tette hozzá Tóth Bálint, aki szerint az ifjúsági szervezet továbbra is kiáll bebörtönzött erdélyi vezetői mellett, és véleményük szerint a sportrendezvény jó alkalom arra, hogy a jogtiprás híre minél több emberhez eljusson.

A szóvivő arról is tájékoztatott, hogy hamarosan további jótékonysági sportrendezvényeket szerveznek: egy magyarországi kezdeményezést követve itthon is rendeznek fekvenyomó bajnokságot, amelynek bevételét ugyancsak a bebörtönzöttek családjainak megsegítésére fordítanák.
(Kertész Tibor)
 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com