Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Kantás diákok kapták az idei Legfarsang fődíját
08-02-2016 10:00
Kantás diákok kapták az idei Legfarsang fődíját

Január 6-án, szombat este ismét összemérték kreativitásukat a kézdivásárhelyi középiskolák legjobb csapatai a városi farsangon. A rendezvény első és második díját is a Nagy Mózes Elméleti Líceum kapta. 

A „Legfarsangnak” nevezett maskaraverseny idei kiadása is a kézdivásárhelyi líceumok első két helyezett csapata között zajlott, az indulókat az iskolák egy előzetes farsangi mulatság keretében választották ki.

Az öttagú zsűri a jelmezek és díszlet mellett figyelembe vette azt is, hogy az előadás hogyan hat a közönségre, van-e mondanivalója, üzenete, a diákok hogyan mozognak a Sportcsarnok küzdőterén.

Az eredményhirdetés után az első helyen a Nagy Mózes Elméleti Líceum XI. A osztálya végzett „Az ágy képei - az agy képei” nevet viselő produkcióval. A látványos, gondosan megmunkált díszletekkel, összehangolt mozgással, jól megválasztott zenei háttérrel prezentáló előadás abból a gondolatból indult ki, hogy életünk sok eseménye, vágyaink, álmaink, félelmeink az ágyhoz köthetőek. Agyunk ezeket képekben rögzíti, amelyek időnként összekuszálódnak.

A második helyezést a Nagy Mózes Elméleti Líceum XI. B osztálya az alkohol káros hatásait bemutató, sok humorral fűszerezett produkciója érdemelte ki, a harmadik díjat a Bod Péter Tanítóképző XI. B osztálya nyerte meg, ők az iskola után a külföldi munkát választó fiatalok viszontagságait foglalták össze előadásukban.

Az első helyezettnek járó farsangi torta mellett a nyertesek okleveleket, külön erre az alkalomra készült „Pista bá’” figurákat és kitűzőket vehettek át, ám az igazi nyertes a közönség volt, akik ezúttal is jól szórakoztak a vidám farsangi jelenetek láttán.
(Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com