Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Bejegyeztethető a kézdivásárhelyi kórházat támogató egyesület
29-01-2016 0:00
Bejegyeztethető a kézdivásárhelyi kórházat támogató egyesület

Bokor Tibor polgármester az önkormányzati tanács csütörtöki ülésén kijelentette: az elmúlt időszak egyik legbonyolultabb határozattervezetére tehetnek pontot, ugyanis a héten minden felső-háromszéki település helyi tanácsa jóváhagyta a városi kórházat támogató „Háromszék az Egészségért” Egyesülethez való csatlakozást.

Egy új jogszabály értelmében a működéshez már a bejegyeztetés előtt szükséges egy cenzor kinevezése, erre kellett rábólintson a testület azért, hogy a módosítást a társuló települések is megszavazhassák és lehessen folyósítani a kórház működést segítő támogatásokat.

A „Háromszék az Egészségért” Egyesület Kelemen András szülész-nőgyógyász főorvosnak, a kézdivásárhelyi kórház főigazgatójának kezdeményezésére jött létre. Bejegyeztetéséhez szükséges követelmény, hogy a kézdiszéki önkormányzatok egységes határozatot fogadjanak el csatlakozásukról, de ez különböző okok miatt több mint két évig nem történt meg.
Ha a kórházat támogató egyesület már be van jegyezve, akkor a felső-háromszéki községek és a céhes város a lakosság számaránya szerint fizeti a tagsági díjat, lakosonként havi 50 banit. A begyűlt pénzből a kórház háromhavi gáz- és villanyszámláját lehetne fedezni.
(Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com