Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Nem lesz bevásárlóközpont az egykori katonanevelde épületében
29-01-2016 0:01
Nem lesz bevásárlóközpont az egykori katonanevelde épületében

A kézdivásárhelyi tanács csütörtöki rendes ülésén vitát eredményezett Bokor Tibor polgármester azon kijelentése, hogy az önkormányzat egyik nagyobb pályázatának terve elő van készítve, az egykori Székely Katonanevelde épületének felújítását célozza, amely majd egy művelődési központnak adna helyet.

Johann Taierling néppárti tanácsos nem kis derültséget keltve kijelentette: ő úgy emlékszik, hogy 2012-ben nem kulturális központot, hanem bevásárlóközpontot terveztek a felújításra váró épületbe. A tanácsos az RMDSZ frakció önkényes döntéseként értelmezte a tervet, amely véleménye szerint közmeghallgatás nélkül született, azt semmiféle konzultáció nem előzte meg.   
„Úgy gondolom, hogy a városban már sok kulturális intézmény van, egy ilyen kisvároshoz viszonyítva nagyon sok kultúra történik Kézdivásárhelyen.” – hangoztatta a tanácsos, akinek érvelését többen is megütközéssel fogadták. 

„Amióta a volt kaszárnya felújításáról beszélünk senkinek semmi más nem jutott eszébe, mint egy művelődési központ létrehozása, ahová majd bevisszük a múzeumot, a könyvtárat, ott konferenciaterem lesz, az épületnek van egy belső udvara, ahol előadásokat lehet tartani.”
– magyarázta a polgármester, hozzátéve: a munkálatokat Európai Uniós pénzekből finanszíroznák, és ha az épületbe bevásárlóközpontot terveztek volna, el sem kezdhették volna a pályázási folyamatot, ugyanis az EU nem támogatna egy ilyen projektet. (Kertész Tibor)
 

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com