Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Díszkaput avattak Kiskászonban
25-01-2016 1:27
Díszkaput avattak Kiskászonban

Szombaton délben avatták és szentelték fel a Kiskászon bejáratához felállított díszkaput, a gelencei Both László fafaragó munkáját, valamint az útkereszteződésben a kézdiszentléleki önkormányzat által kivitelezett autóbusz-megálló épületét és a bekötőút mentén felállított három keresztet.  A rövid ünnepségen a helyi önkormányzat képviselői mellett helybeliek és meghívottak is részt vettek.   

Balogh Tibor polgármester köszöntőbeszédében elmondta: a díszkapu példás közösségi összefogás eredménye, a kapuavatás ugyanolyan fontos pillanat Kiskászon történetében, akárcsak az Árpádházi Szent Margit templom harmincegy évvel ezelőtti szentelésének napja. Azt is megemlítette, hogy a közigazgatásilag Kézdiszentlélekhez tartozó, mintegy 300 lelket számláló kis település idén ünnepeli első írásos említésének 450. évfordulóját.

„A kapu az Önök kezdeményezése, az Önök munkája és egyben határozott válasz azoknak, akikben kérdés merül fel életünk irányát illetően. Nemcsak fizikai értelemben vett kapu, hanem lelkileg is útmutató. Ahányan vagyunk, annyi utat járunk, de a célunk egy és ezt a célt soha nem téveszthetjük szem elől. Köszönet az egész közösségnek, aki bármivel is hozzájárult ehhez a munkához.” – zárta beszédét a polgármester.

Ezt követően Csüdör Barnabás, a Fagus Közbirtokosság elnöke mondott köszönetet a kapuállítás kezdeményezőinek, Mészáros Gábornak, valamint a munkálatot anyagilag is támogatóknak, Gál Domokos, Somai Zsombor, Barta Vilmos, Nagy Zoltán, dr. Kéménes József, Makai István, Bara Domokos és Bartha Lőrinc nevét említve.

A díszkaput és az autóbusz-megállót Pál Ferenc kézdiszentléleki plébános szentelte és áldotta meg, az esemény az alkalmi szavalatok és a közös ima után himnuszaink eléneklésével zárult.

Balogh Tibor polgármester rádiónknak elmondta: a kiskászoni közösségnek két további terve van, az egyik az óvoda-iskolaépülettel egybeépített kultúrház felújítása, a másik a rossz állapotba került római-katolikus templom javítása. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com