Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Előzetes letartóztatásban marad Szőcs Zoltán
08-01-2016 18:00
Előzetes letartóztatásban marad Szőcs Zoltán

A legfelsőbb bíróság pénteken kimondott jogerős ítélete értelmében előzetes letartóztatásban marad Szőcs Zoltán, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erdélyi szervezetének elnöke. A kézdivásárhelyi férfit az alkotmányos rend elleni cselekedetek elkövetésére, valamint a robbanóanyagokra vonatkozó szabályok megsértésére történő felbujtással gyanúsítják – írja a Mediafax.

Szőcs Zoltánt december 30-án helyezte 30 napos előzetes letartóztatásba a legfelső bíróság miután a gyanúsított kézdivásárhelyi lakásaiban előző nap tartottak házkutatást.  Az ügyészség szerint Szőcs Zoltán biztatta a HVIM kézdivásárhelyi szervezetének a tagjait arra, hogy házilag készítsenek robbanószerkezetet, és azt robbantsák fel a december 1-jei román nemzeti ünnep alkalmából tartandó kézdivásárhelyi felvonuláson.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági mozgalom csütörtöki közleményében ismét utcára szólítja azokat, akiknek elegük van a sorozatos jogtiprásokból, amelynek elszenvedői Beke István és Szőcs Zoltán. Felhívásuk szerint ma 16 órától a Gábor Áron téren gyülekeznek a tiltakozók, majd a már megszokott útvonalon vonulnak fel.
(Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com