Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Elégedetlen az EMNP megyei elnöke
06-01-2016 12:15
Elégedetlen az EMNP megyei elnöke

Az alacsony székelyföldi átlagfizetések és az  Országos Kataszteri Hivatal diszkriminációja miatt emelt szót az Erdélyi Magyar Néppárt háromszéki elnöke.

Balázs Attila keddi sajtótájékoztatóján elmondta: az Országos Kataszteri Hivatal kísérleti jelleggel elkezdi az ingyenes telekkönyveztetést, de az eljárást csak néhány megyében vezetik be és ezek között egyetlen székelyföldi megye sem szerepel.

- Ez fontos lenne a helyi emberek számára, akiknek nincs lehetőségük fizetni a szolgáltatásért, ugyanis a romániai átlagfizetés tekintetében Hargita és Kovászna megye a két utolsó helyen áll  – tette hozzá a néppárti megyei elnöke, utalva az Országos Gazdasági Előrejelzési Bizottság idei évre vonatkozó felmérésére. Eszerint 2016-ban Hargita megyében 1317 lej, míg Kovászna megyében 1398 lej lesz a nettó átlagbér.

Balázs Attila ugyanakkor felháborítónak tartja, hogy a parlamenti képviselők és szenátorok luxusnyugdíjakat szavaztak meg maguknak, véleménye szerint le kellene mondaniuk tisztségükről, és hagyniuk, hogy olyanok jöjjenek helyettük, akik jobban végeznék azt, amivel a választók megbízták őket.

Az EMNP-s politikus fontosnak tartja azt is, hogy a kis- és középvállalkozók felvilágosítást kapjanak az európai pályázatok kapcsán, ez elsősorban a megyei tanácsok, a megyei és helyi gazdasági szövetségek felelőssége lenne. A magyar kormányt arra kérte, hogy a kis- és középvállalkozók segítésekor egyetlen politikai pártot vagy szervezetet se engedjen a projekt kivitelezésének közelébe.
(Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com