Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Hétfőtől lehet adót fizetni Kézdivásárhelyen
06-01-2016 14:03
Hétfőtől lehet adót fizetni Kézdivásárhelyen

Január 11-étől lehet befizetni az ingatlanokra, területekre és gépjárművekre vonatkozó adókat és illetékeket. A kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal pénztára a héten már fogadja ugyan az ügyfeleket, de csak a bírságokat és az arra vonatkozó illetékeket lehet fizetni. Az ingatlanokra, területekre és gépjárművekre vonatkozó adókkal és illetékekkel kapcsolatos ügyeket hétfőtől lehet rendezni.

Annak ellenére, hogy a pénzügyi törvény módosult, Kézdivásárhelyen marad az előző évi adózási szint, ennek érdekében az önkormányzat a választható legalacsonyabb, 0,08 százalékos, jogi személyek esetében az 1,1 százalékos adókulcsot alkalmazza.

A földek után sem kell többet fizetni, mint 2015-ben, a járműadók és bérleti díjak sem változtak, azonban egy új, speciális adót vezettek be azon személyeknek, akiknek nincs szemétszállításra kötött szerződése a Gosp-Com Rt.-vel.

Az új pénzügyi törvényből törölték azt a még tavaly érvényben levő rendelkezést, miszerint aki több lakással vagy 150 négyzetméter fölötti ingatlannal rendelkezett, annak többletadót kellett fizetnie. Idéntől azonban már nem jár ingatlanadóra vonatkozó kedvezmény a lakásszigetelések után.

2016-ban 50 százalékos adókedvezményben részesülnek az öregségi nyugdíjra jogosultak, abban az esetben, ha az egy főre eső jövedelmük nem haladja meg a 615 lejt, illetve 100 százalékos adókedvezmény illeti az egyes- és kettesfokozatú betegnyugdíjasokat. 

Az első félévi adó befizetésének határideje március 31-e, a határidők utáni befizetés esetében napi 0,1 százalékos késedelmi kamatot számolnak. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com