Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
A nadrággyárak a fő munkáltatók Háromszéken
05-01-2016 14:00
 A nadrággyárak a fő munkáltatók Háromszéken

A megyei munkaerőpiaci adatok szerint 2015 novemberében alkalmazási hullám volt megfigyelhető a készruhagyáraknál, a megyeszinten 448 alkalmazott személy közel egynegyedét ezek alkalmazták baróti, kézdivásárhelyi és sepsiszentgyörgyi egységeikben.

 
Kelemen Tibornak, a Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség vezetőjének tájékoztatása szerint a nadrággyárak férfimunkaerőt is keresnek, de mindeddig kevesen voltak hajlandóak elsajátítani a szabást-varrást, inkább szállítási, adminisztratív munkát vállalnának.

A szakember elmondta: a munkanélküliségi arány egész évben javuló irányt mutatott. November végén Háromszéken valamivel több, mint 4800 állástalant jegyeztek ez 5,44 százalékot jelent. Ez az adat az éves átlagtól nem marad el sokkal, de mindenképp a csökkenés jellemző.

A javadalmazás tekintetében egyébként jelentős változás nincs, novemberben a bruttó átlagbér nem haladta meg az 1700 lejt.

A napokban egyébként egy országos statisztika is megjelent a javadalmazásokat illetően. Az Országos Gazdasági Előrejelzési Bizottság előrejelzése szerint míg a nettó átlagkereset 2 813 lej lesz Bukarestben és 2150 lej körüli Kolozsváron és Temesváron, addig a lista végén Kovászna és Hargita megye áll 1398, illetve 1317 lejes nettó átlagkeresettel. (Kertész Tibor / Háromszék)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com