Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Jégpálya jövő karácsonyra
30-12-2015 12:43
Jégpálya jövő karácsonyra

Bokor Tibor polgármester az év utolsó sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy beérett a többéves munka gyümölcse, ugyanis december 24-én délelőtt az Országos Beruházási Alap és a kivitelező cég, a Conico-Unicomp-Baumaister társulás aláírta a kézdivásárhelyi műjégpálya befejezéséről szóló több mint 19 millió 300 ezer lej értékű kivitelezési szerződést. A munkálatok januárban el is kezdődnek.

„A kivitelezési időtartam egy év, az épületre és a felszerelésre öt éves garanciát vállalnak –
magyarázta Bokor Tibor, hozzátéve: ebből az összegből nemcsak hogy be tudják fejezni az épületet, hanem meg tudják vásárolni azokat a felszereléseket is, amely szükséges ahhoz, hogy nemzetközi szintű jégkorongmérkőzéseket is lehessen játszani a létesítményben.  

Az elöljáró emlékeztetett, hogy a munkálatokat a kézdivásárhelyi önkormányzat önerőből 2006-ban indította el, de anyagi források hiányában a munkálatok 2009-ben leálltak. Egy hároméves időszak következett, amikor többszöri próbálkozás után sikerült eljutni oda, hogy idén az Országos Beruházási Alap költségvetésébe is befoglalták a munkálat értékét, majd többszörös licit után december folyamán véglegesítették a kivitelezővel a szerződést.

Az 5220 négyzetméter összfelületű, 400 nézőnek ülőhelyet biztosító háromszintes épület terve a Román Jégkorong Szövetség előírásai alapján készült el, ahol majd külön öltözőket, zuhanyzókat és mellékhelyiségeket biztosítanak a játékosoknak, edzőknek és bíróknak, de orvosi rendelő, étkező, italbár, médiaterem és raktárak is helyet kapnak majd a létesítményben, ugyanakkor a mozgássérültek számára is biztosítanak bejárást felvonóval együtt. A költségvetés tartalmazza az új hűtőberendezés, egy páraelvonó-rendszer, nagy teljesítményű világító- és video-rendszer, jéggyalu, valamint a korszerű eredményjelző tábla értékét is.

Bokor Tibor polgármester elsősorban Tamás Sándor megyei tanácselnöknek, István Zoltán volt közlekedési államtitkárnak, valamint Antal Emőkének, az önkormányzat városrendészeti osztálya munkatársának köszönte meg a tervek elkészítésénél és a munkálat jóváhagyásában nyújtott segítséget és mint mondta: bízik benne hogy jövő Karácsonyra korszerű műjégpályát hoz az angyal a kézdivásárhelyieknek. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com