Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Lejárt a kelet-ukrajnai oroszbarát fegyvereseknek adott határidő
14-04-2014 7:25
Lejárt a kelet-ukrajnai oroszbarát fegyvereseknek adott határidő

Az ukrán különleges erők által "terroristaellenes művelet" nevezett akció után mindkét oldalon vannak halottak és sebesültek. Arszen Avakov ukrán belügyminiszter Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy a Donyeck megyei Szlovjanszkban folyó művelet közben az ukrán biztonsági szolgálat egyik embere életét vesztette, további öt pedig megsebesült, ez utóbbiak között van a biztonsági szolgálat terroristaellenes központjának vezetője. A "szeparatista oldalon" lévő sérültekről, halottakról nincs pontos adat. Más források kilenc sérültről számoltak be. A belügyi tárca vezetőjének állítása szerint a szakadárok békés állampolgárokat használnak élő pajzsként a rendvédelmiekkel szemben.

A mintegy 100 ezres lakosú Szlovjanszkban tudomása szerint legfeljebb ezren támogatják az épületfoglaló szakadárokat. A városban, több kelet-ukrajnai városhoz hasonlóan továbbra is oroszbarát szakadárok kezén vannak az önkormányzati épületek, a szakértők szerint hasonló forgatókönyvet valósítanak meg Moszkva irányításával Kelet-Ukrajnában, mint a Krím félsziget orosz megszállásakor.

Több jel mutat arra, hogy jelzés nélküli egyenruhát viselő orosz katonák irányítják a Donyeck megyei épületfoglalásokat, akik nagy valószínűséggel a Krím félszigetről szivárogtak át a kelet-ukrajnai területre. A helyi belügyi szervek tájékoztatása szerint Kramatorszkban a támadók AK100-as gépkarabélyt használtak, amely csak az orosz hadseregben van rendszeresítve. A Donyeck megyei szakadárok közül páran azt mondták helyi újságíróknak, hogy a feladatuk zöld folyosót nyitni az orosz csapatok számára. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com