Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Kerékpáros demonstráció az autómentes napon
23-09-2015 7:10
Kerékpáros demonstráció az autómentes napon
Közel százhúsz biciklis részvételével zajlott kedden délután Kézdivásárhelyen a Zöld Nap Egyesület, az önkormányzati sportiroda és a sepsiszentgyörgyi Europe Direct Információs Központ által „Válassz, válts, variálj!” mottóval szervezett kerékpáros felvonulás. A kezdeményezők célja, hogy arra ösztönözzék a lakosságot: kombinálják a közlekedési módokat, mivel ez gyakran gyorsabb és kellemesebb utazást eredményez.

Az idén hetedik alkalommal megszervezett felvonulásra érkező kerékpárosokat a Sportcsarnok mellett felállított standnál regisztrálták, majd miután megérkezett a menetet vezető rendőrségi járőrautó, a biciklisek sora elindult az idén kissé módosult, mintegy három kilométeres útszakaszon.

A menet előbb a Nicolae Balcescu és Petőfi Sándor utcákon vonult végig, majd miután megkerülték a város főterét a Petőfi Sándor és Dózsa György utcákon áthaladva, a Molnár Józsiás és Béke utcákat érintve újra a főtérre tekertek, majd visszatértek a Sportcsarnok elé.

„Biztató, hogy vannak Kézdivásárhelyen, akik fontosnak tartják ezt a napot, amelyen arra biztatjuk a városlakókat, hogy minél többet kerékpározzanak, gyalogoljanak és ha  nem feltétlenül szükséges, akkor ne használják közlekedésre az autót.” – mondta el híradónknak Kocsis Zoltán szervező, sportiroda vezető.A kerékpáros rendezvény után a nyilvántartásba vett résztvevők között kisebb ajándéktárgyakat sorsoltak ki. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com