Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
A Biztonsági Tanácsnak panaszkodik Oroszország
14-04-2014 7:17
A Biztonsági Tanácsnak panaszkodik Oroszország

Orosz kérésre ült össze vasárnap az Egyesült Nemzetek Szervezetének Biztonsági Tanácsa, miután Olekszandr Turcsinov ügyvezető ukrán államfő hétfő reggelig adott haladékot a közigazgatási és egyéb épületeket megszállva tartó kelet-ukrajnai oroszpárti aktivistáknak fegyvereik letételére.

Vitalij Csurkin orosz ENSZ-nagykövet azt szerette volna elérni, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjai szólítsák fel a kijevi vezetést, hogy ne alkalmazzon erőszakot. Jurij Szergejev ukrán ENSZ-nagykövet viszont azzal védekezett, hogy hazája ellen egy Oroszországból irányított terrorista művelet folyik, amit kormánya nem nézhet tétlenül.

A Biztonsági Tanács brit és amerikai képviselője eddig inkább Oroszország ellen szólaltak fel, utóbbi egyenesen a moszkvai vezetés szavahihetőségét kérdőjelezte meg.

Az orosz külügyminisztérium erre reagálva közleményében a Nyugatra hárította a felelősséget egy ukrán belháború megakadályozásáért, mondván, hogy a Nyugatnak "vissza kellene fognia" szövetségeseit az ukrán kormányban.

Súlyos aggodalmának adott hangot vasárnap délután közzétett közleményében a kelet-ukrajnai fejlemények miatt az Európai Unió külügyi főképviselője, Catherine Ashton és Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár is. (origo.hu)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com