Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Békenapot ültek a fák között
22-09-2015 8:13
Békenapot ültek a fák között

A Zöld Nap Egyesület hetedik alkalommal ünnepelte meg a béke nemzetközi világnapját. Hétfőn délután a Molnár Józsiás parkban megtartott eseményt a „zöldek” a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületével és a Bod Péter Tanítóképzővel partnerségben szervezték meg.

Röviddel a rendezvény megnyitása után a résztvevők a kézdiszentléleki és kézdikővári gyermekekkel együtt a béke nemzetközi szimbólumát rajzolták ki, annak emlékére, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete 1981-ben szeptember 21-ét a béke nemzetközi napjává nyilvánította.

Ezt követően Hodor Enikő, az egyesület önkéntese Ban Ki-Mun ENSZ-főtitkár békevilágnapi üzenetét tolmácsolta, Sárkány Zsófia tanítóképzős diák Reményik Sándor „Egymás mellett soha?” című versét szavalta el, Klára Kamilla pedig egy dalt adott elő.

„Idén a rendezvényünknek a „Béke a fák körül” címet adtuk, emiatt is többnyire fákkal kapcsolatos tevékenységekkel készültünk”
– mondta el híradónknak Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke.

„A béke napján rendkívül fontos a fákról is szólni, hiszen az emberi létfenntartáshoz szükséges tényezőről van szó, oda kell figyelni erre az örökségre, és meg kell akadályozni a napjainkban zajló erdőirtást” – hangoztatta Kiss Emese, a tanítóképző tanára, aki Kelemen Zsolt környezetmérnökkel és Ráduly Attilával a világ nyolc famatuzsálemét mutatta be fotók és térkép segítségével.

A béke napja kreatív tevékenységekkel és közös játékkal ért véget, amelynek során az érdeklődők arról tájékozódhattak, hogy mi készül a különböző fafajtákból.

A programhoz késő délután csatlakoztak a Bod Péter Tanítóképző vendégei, azok a görög, olasz és spanyol diákok és tanáraik, akik egy, az Erasmus-programban megpályázott projekt résztvevőiként a napokban Kézdivásárhelyen tartózkodnak. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com