Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Válassz, válts, variálj! - Autómentes nap Kézdin
21-09-2015 6:38
Válassz, válts, variálj! - Autómentes nap Kézdin
„Válassz, válts, variálj!” mottóval szerveznek ma autómentes napot a céhes városban.  A Zöld Nap Egyesület, a kézdivásárhelyi sportiroda, és a sepsiszentgyörgyi Europe Direct Információs Központ kerékpáros felvonulást szervez a Mobilitás Hete és az Európai Autómentes Nap alkalmából. A cél, hogy arra ösztönözzék a lakosságot: kombinálják a közlekedési módokat, mivel ez gyakran gyorsabb és kellemesebb utazást eredményez.

„Ha okosan választjuk meg a közlekedési eszközt, azzal pénzt takaríthatunk meg, javíthatjuk az egészségi állapotunkat és védhetjük a környezetet.” – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben. 

A demonstráció kedden 17 órakor kezdődik, a menet a Sportcsarnok elől indul, majd a szokásos, Sportcsarnok-Nicolae Balcescu utca-Petőfi Sándor utca-Dózsa György-Molnár Józsiás-Sportcsarnok szakaszon zajlik. A kerékpározók a rendezvény elején regisztrálhatnak és ajándékokat nyerhetnek.

A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy a megmozdulás zavarmentes lebonyolítása érdekében a felvonuláson kerüljék a fokozottan balesetveszélyes helyzeteket, az úttest jobb oldali sávjában és semmiképpen ne a járdán, füvön haladjanak. Fontos, hogy megtartsák a megfelelő követési távolságot, figyeljenek a hirtelen zebrára lépő, vakmerő gyalogosokra és mindenben kövessék a biztosító rendőrök és szervezők utasításait.(Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com