Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Egyre közelebb járnak az eltűnt maláj géphez
14-04-2014 7:02
Egyre közelebb járnak az eltűnt maláj géphez

Újabb, vélhetően fekete doboztól származó jelet fogtak az eltűnt maláj gépet kereső csapatok, ezért hamarosan merülő drónt küldenek le a tenger mélyére - írja a BBC.

Április 8. óta észlelik a tenger mélyéről azt a jelet, amely vélhetően a március 8-án eltűnt maláj géptől származik, ezért a lehető leghamarabb merülő drónt, vagyis kisméretű, személyzet nélküli tengeralattjáró robotot küldenek le a gép felkutatására - jelentette be Angus Houston, az eltűnt repülőgépet kereső misszió ausztrál vezetője hétfőn.

Az ausztrál légierőt vezető Angus Houston arra is figyelmeztetett azonban, hogy a merülő drónos keresés igen hosszú időt vehet igénybe, és még így sem garantált a siker. A hatóságok a Bluefin 21 elnevezésű robot tengeralattjárót küldik majd le.

Ez az első alkalom, hogy a Malaysia Airlines 239 emberrel együtt eltűnt gépének felkutatására tengeralattjáró eszközt vetnek be. A kutatást az Indiai-óceán déli részén folytatják, miután a műholdas adatok alapján a gép vélhetően ebbe a zónába tartott, és itt fogyhatott el az üzemanyag.

Egyszer, április 5-én már bejelentették a keresőcsapatok, hogy pulzáló jeletek észlelt a Boeing 777-es gép fekete dobozát kereső lokátor, de az a jel vélhetően mástól származott. A fekete dobozok akkumulátorai hozzávetőleg egy hónap alatt merülnek le, és a repülőgép már több mint egy hónapja eltűnt. 

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com