Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Megújul a helyi közművek szelektív hulladékgyűjtési kampánya
13-05-2015 10:57
Megújul a helyi közművek szelektív hulladékgyűjtési kampánya

Az elképzelés szerint ezúttal csak azok kapnak előre feliratozott hulladékgyűjtő zacskókat, akik nyitottak és érdekeltek az újrahasznosításban.

A Gosp Kom Kft. 2014-ben indította be azt a programot, amelynek keretében a kézdivásárhelyi magánházakból próbálták szelektíven begyűjteni a szemetet, ezért zsákokat osztottak ki a papír és műanyag hulladék számára.

Az akciónak nem volt túl nagy sikere, a begyűjtés nehézkesen működött, már csak azért is, mert a zsákokat a szemétbegyűjtő autók személyzete osztotta ki és bár szórólapokon is tájékoztatták a lakosságot, mégis nem mindenkihez jutott el az információ.

„A kezdeményezésnek idén május hónap folyamán lesz folytatása, újdonság, hogy az értesítőket és a zsákokat a pénzbegyűjtő munkatársak fogják kiosztani. A visszajelzések pozitívak, bár vannak, akik továbbra sem élnek a lehetőséggel.” – mondta el Zonda Balázs, a Gosp Com Kft. igazgatója, hozzátéve: a tele zsákokat minden hónap utolsó hetén ingyenesen gyűjtik be, ezért kérik, hogy ebben az időszakban a lakók helyezzék ki azokat a szemeteskukák mellé.

A szolgáltatáshoz az is hozzátartozik, hogy ha valakinek nagyobb mennyiségű, szelektíven gyűjtött papír- vagy műanyag hulladéka van, azt kérésre szintén elszállítják, lemérik és az értéket levonják a következő hónap számlájából.

A zsákok kiosztása már péntektől elkezdődött, a kampány a magánházakra vonatkozik. A tömbházak lakói továbbra is a szelektívhulladék-gyűjtő szigetekre hordják a háztartási hulladékot. A tömbháznegyedekben kialakított hatvan szemétbegyűjtő pont közül eddig negyvenet sikerült szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas konténerekkel felszerelni.

"Nemrég is kaptunk olyan visszajelzést a lakosság részéről, hogy azért nem gyűjtik szelektíven a szemetet, mert ugyanaz az autó mindent elviszen.
Ez azonban nem felel meg a valóságnak, mert a tömbházzónából hétfőn, szerdán és pénteken szedjük össze a szelektíven gyűjtött hulladékot. A kissebb autó kedden és csütörtökön csak az udvarterekből gyűjt, más napokon csak a szelektíven gyűjtött műnyagot hozza be, először a műanyagot, azután a papírt. Időnként valóban előfordul, hogy a szelektív gyűjtésre szánt konténereket is a háztartási szemét közé öntik fel, de ez azért van mert a lakók összevegyítik ezen kukák tartalmát a háztartásokból származó szeméttel és ezt ezért a többivel együtt szét kell válogatni." magyarázta az igazgató, aki elmondta: a lécfalvi szemétlerakó próbaüzemben augusztus végén indulna be, oda háztartási szemetet várhatóan csak jövő évben lehet szállítani. (Kertész Tibor)


 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com