Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Dísznövény-kiállítást szerveznek a hétvégén
13-05-2015 6:30
Dísznövény-kiállítást szerveznek a hétvégén

A nagysikerű rendezvényt idén hetedik alkalommal szervezik meg Kézdivásárhelyen május 14-e és 17-e között. A kezdeményezők ezúttal is nagy érdeklődésre számítanak, annál is inkább, hogy a mindeddig hűvös időjárás miatt most jött el a virág és dísznövények kiültetésének ideje.

Hétfőn a városháza üléstermében tartott sajtótájékoztatón Ménessy Kinga Kitty, a városháza sajtóreferense a dísznövény-kiállítás kísérő programjairól, Krébecz József társszervező, az Assa-Divi Kft. ügyvezetője a rendezvény újdonságairól számolt be.

A csütörtökön 17 órakor esedékes ünnepi megnyitón a Tanulók Klubja fúvószenekara és több mazsorettcsoportja is fellép. Idén is lesz mesekert, kézművesvásár, virágkötészeti bemutató, és az iskolások, óvodások előadása sem marad el.

Krébecz József elmondta: a rendezvény elérte azt a színvonalat, amikor már szakmai oldalon is érdemes és lehet tovább fejleszteni.

Idén először az orchidea is jelen lesz a Molnár Józsiás parkban, ugyanis a kiállításra egy forgalmazó céget is meghívtak, amely egészen különleges színű és formájú, csak náluk fellelhető orchideafajokat mutat be. A játékos, látványos eseményre vasárnap kerül sor, ha az érdeklődők szemfülesek, akkor egy-egy szép orchidea tulajdonosaiként távozhatnak a kiállításról.

A kiállításon és vásáron első alkalommal részt vesz egy faiskola gyümölcsfacsemetékkel és azzal a céllal, hogy a vidékünkön őshonos gyümölcsfákat – az almát, körtét, a cseresznyét, ribizlit, egrest – népszerűsítsék. Idén a zöldségpalánták, fűszernövények, eper- és rózsatövek sem hiányoznak a kínálatból. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com