Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Székelyföldi diákokat díjazott a tanügyminiszter
14-04-2014 5:42
Székelyföldi diákokat díjazott a tanügyminiszter

A román nyelvből és irodalomból kimondottan székelyföldi magyar diákok számára szervezett verseny 32 nyertese vehetett részt a hét végi bukaresti jutalomkiránduláson, amelynek keretében múzeumokat látogattak, bejárták a kormány és a parlament épületét, és bukaresti román diákokkal is találkoztak – írta a Mediafax hírügynökség.

Remus Pricopie miniszter román nyelvű könyvekkel és egy román zászlóval ajándékozta meg a székelyföldi diákokat. Beszédében elismerte, hogy a magyar környezetben élő, magyar iskolában tanuló gyermekeknek különös erőfeszítéseket kell tenniük ahhoz, hogy a román nyelvet és irodalmat olyan szinten elsajátítsák, ahogy azt a verseny nyertesei tették.

A csíkszeredai Márton Áron Gimnáziumban múlt héten megszervezett román nyelvi és irodalmi versenyen mintegy háromszáz Hargita, Kovászna, Maros és Bákó megyei 5-12. osztályos magyar diák mérte össze társaival a tudását. Az Agerpres hírügynökség a 12. alkalommal megszervezett verseny kezdeményezőjét, Maria Sturzu romántanárnőt idézte, aki szerint a magyar gyerekek – hiányos nyelvtudásuk miatt – nem szívesen szólalnak meg románul. A kezdeményező ezen a helyzeten szeretne változtatni a versennyel. (MTI)

 

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com