Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Szemétgyűjtési akciót szerveznek a Feketeügy mentén
17-04-2015 0:04
Szemétgyűjtési akciót szerveznek a Feketeügy mentén
Április 24-én, pénteken a hatodik Tavaszi Zöld Napok keretében sorra kerülő patakmeder-tisztítást és szemétgyűjtést a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület és az önkormányzat szervezi.

A Feketeügy mentén, a Szászfalu-Oroszfalu-Kézdivásárhely szakaszon sorra kerülő akció sikere érdekében önkéntesek, önkéntes csapatok jelentkezését várják, a jó hangulat, és bográcsozás garantált – olvasható a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.
A megtisztításra váró szakaszon bőven akad begyűjtendő szemét, különösen a Malom és Vágóhíd utcai cigánytelep környékén, de rengeteg az elszórt hulladék az oroszfalvi vasúti töltés mellett is.

A tavasz beköszöntével Kézdiszék több pontján is szerveztek szemétgyűjtési akciót. Április 1-jén a Gábor Áron Műszaki Oktatási Központ erdészet szakos diákjai közel két tonna hulladékot gyűjtöttek össze a Kászon-patak mentén, a Szárazpataktól Katrosáig terjedő szakaszon, a hét elején az ikafalvi cserkészek a település feletti dombon végighúzódó árokból több mint tizenkét köbméter szemetet termeltek ki.

Közben a szemetelők sem pihennek: a világhálón több fényképet tettek közzé a Torja patakát szennyező pillepalack-áradatról, Zabolán egy mezei úton felhalmozott szeméthegyet kell eltakarítson az önkormányzat.

Az érvényben levő jogszabályok szerint szemetelésért a magánszemély 1000 és 2000 lej közötti, a jogi személy 2000 és 4000 lej közötti összeggel büntethető. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
© Copyright Bexmon™ Marketing  |  Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com