Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Végleges a pénteki Pityókakonferencia programja
26-03-2015 7:04
Végleges a pénteki Pityókakonferencia programja

A rendezvényt a Transindex lapcsalád szervezi Csíkszeredában a Park Hotel konferenciatermében, célja, hogy áttekintse a burgonyatermelők és a székelyföldi mezőgazdaság teljesítményét, valamint azonosítsa azokat a tényezőket, amelyek fellendíthetik a kistermelők gazdaságát.

Az eseményen előadást tart Gálfi Nándor, a Hargita megyei Burgonyatermesztési Kutató Állomás vezetője a burgonyatermesztés feltételrendszeréről, Könczei Csaba, a Kovászna megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője a háromszéki pityókatermesztés problémáiról és lehetőségeiről értekezik.

A délelőtt folyamán még Winkler Gyula Európai Parlamenti képviselőt hallgathatják meg a résztvevők, aki a székely pityóka európai eredetmegjelölése kapcsán, majd Péter Emőke Katalin, aa Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem oktatója „Mezőgazdaság és külföldi vendégmunka” címmel tart előadást.

A konferencián szó lesz még a Hargita megyei agrárfejlesztési stratégiáról, valamint a csíki pityóka értékesítési lehetőségeiről, a két témáról Márton István, a Hargita megyei Vidékfejlesztési Közösségközti Fejlesztési Társulás igazgatója illetve Miklósi Attila, a csíkkozmási Burgocom Ciuc Egyesület vezetője beszél.

Minden érdeklődőt, kis- és nagygazdát, mezőgazdasági szereplőt, helyi döntéshozót, agrárszakon tanuló egyetemistát, mezőgazdasági tevékenység indításán gondolkodó-, vagy a helyi közösség problémáira érzékeny személyt szeretettel várnak a konferenciára.

További információ az inspiracio.transindex.ro internetes címen vagy az esemény Facebook-oldalán található.

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com