Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Mária köszöntőt tartottak Esztelneken
26-03-2015 7:06
Mária köszöntőt tartottak Esztelneken

2014 őszén a csíksomlyói kegytemplomban Jakubinyi György érsek megnyitotta a jubileumi Mária-évet a kegyszobor alkotásának 500. éves évfordulója alkalmából. Akkor született meg a gondolat, hogy ebből az alkalomból a Csíksomlyói Segítő Szűzanya kegyszobrának másolata a 265 éves Madonna szülőföldjére látogasson.

A gondolat megvalósításától nem zárkóztak el a kegyszobor őrei, így kedden délután a csíksomlyói ferences testvérek kíséretében a kézdiszéki községbe érkezett a szobormásolat. A kezdeményezők szándéka az volt, hogy így azok a felső-háromszékiek, akik nem tudnak eljutni Csíksomlyóra közelebb kerülhessenek a Csodatevő Segítő Szent Szűzhöz és oltalmát kérhessék. A községben délután fogadták a kegyszobrot, az ezt követő ünnepi szentmisét a csíksomlyói kegytemplom igazgatója celebrálta a környékbeli papság részvételével.

„A Jóisten különleges kegyelmeket közvetít a Boldogságos Szűzanya közbenjárására. Ezért érezzük azt, hogy jó elzarándokolni a kegyhelyekre, jó bemenni egy-egy kegytemplomba és ott elcsitulni, elcsendesedni a jóisten előtt a Szűzanya lábainál.” - emelti ki  aprédikációban Urbán Erik ferences szerzetes.

A szentmiseáldozat bemutatása után ünnepélyes rózsafűzér-imádkozás következett, majd a több száz helyi és felső-háromszéki hívő a kegyszobor és a papság nyomában a Szent György-zárdatemplom elől gyertyás körmenetre indult a község főutcáján. Az ünnepség áldással és elbocsátással ért véget. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com