Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
A "berecki gyors" helyett autóbuszok közlekednek
24-03-2015 14:55
A

Kovászna Megye Tanácsához az elmúlt időszakban több panasz érkezett a Regiotrans vonattársaság Brassó–Bereck járatának megszűnése okozta közlekedési nehézségek miatt. A megyei önkormányzat – bár nem tartozik hatáskörébe – próbál lépéseket tenni az ügyben.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke elmondta: sajnálatosnak tartja, hogy több száz ember mindennapjait nehezíti meg a „berecki gyors” megszűnése, hiszen nagyon sokan használták ingázásra a tömegközlekedés ezen formáját.

„Még elszomorítóbb az a tény, hogy a Román Állami Vasúttársaság a megszűnt Regiotrans járatok helyett csak a Brassó–Zernyest és Brassó–Bodzaforduló szakaszokon indított pótjáratokat, a magyar vidéken nem” – fogalmazott a megyetanácselnök, aki szerint kérték a CFR illetékeseit, hogy Kovászna megyébe is biztosítsanak vonatjáratot a Sepsiszentgyörgy és Bereck közti útszakaszra, hiszen itt is nagy szükség van rá.

A megyei önkormányzat emellett tájékoztatta a polgármesteri hivatalokat az érintett települések autóbusz-menetrendjéről, egyben arra kérve őket, minél szélesebb körben tegyék ismertté azt, lévén, hogy az adott helyzetben a legészszerűbb megoldás az autóbuszokkal való közlekedés.

Az ideiglenes buszjáratok menetrendeje ITT tanulmányzoható. helyett!


 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com