Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Dohányzásellenes projekt keretében szerveztek minifoci bajnokságot
23-03-2015 16:01
Dohányzásellenes projekt keretében szerveztek minifoci bajnokságot

Pénteken délelőtt a Molnár Józsiás Iskola és a Pro Pectus Egyesület szervezésében a kézdivásárhelyi Sportcsarnokban minifoci-bajnokságot szerveztek a kézdivásárhelyi és a környékbeli iskolák csapatai számára. A sportrendezvény egy projekt része, amelyben a dohányzás káros hatásaira hívják fel a diákok figyelmét.

A kezdeményezés a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem szociológiai tanszékének és a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemnek egyik nemzetközi projektje, amelynek célja a 13-14 éves dohányzó serdülők számának csökkentése. A programhoz a kézdivásárhelyi tanintézmény egyik nyolcadikos osztálya csatlakozott.

„Az akció célja abban mutatkozik meg, hogy a Molnár Józsiás Iskolában tantermekben osztálytermi beavatkozás volt, ami öt órát foglalt magában és a nyolcadik osztályosoknak egy dohányzás ellenes vagy legalábbis inkább felvilágosító jellegű órákat tartottunk.” – mondta el Kászoni Attila, a tanintézmény iskolapszichológusa, hozzátéve: a pénteki sportesemény a projekt közösségi megmozdulása volt, a város és a kézdiszéki települések iskoláscsapatainak a részvételével.

Debreczi Zsolt, a Molnár Józsiás Iskola testnevelő tanára szerint a mozgás, a sporttevékenység által tudják a leginkább kimozdítani a gyerekeket a számítógép és az internet elől.

A minifoci-bajnokságra nyolc csapat jelentkezett be, a Molnár Józsiás Iskola, a Petőfi Sándor Gimnázium valamint a Turóczi Mózes Iskolán kívül a szentkatolnai, gelencei, csernátoni, kézdialmási és zabolai iskoláscsapatok jöttek el a megmérettetésre.

A mérkőzések után a szervező tanintézmény csapata állhatott a dobogó első fokára, ezüstérmes Gelence csapata lett, a harmadik helyet a Petőfi Sándor Gimnázium szerezte meg. A bajnokság legjobb játékosa Sánta Tamás, a gólkirálya Sánta Loránd, mindketten a Molnár Józsiás Általános Iskolából. Legjobb kapus a zabolai Fábián Zsolt, a Fair Play-díjat a Turóczi Mózes Általános Iskola csapata kapta. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com