Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Bod Péter Napok huszonharmadik alkalommal
11-04-2014 6:42
Bod Péter Napok huszonharmadik alkalommal

A megnyitóünnepséget az iskola udvarán felállított Bod Péter szobor előtt tartották meg, a diákokat és a meghívottakat Len Rita, a tanítóképző igazgatója köszöntötte, felelevenítve az iskola névadójának élettörténetét és azt az örökséget, amit a Csernátonban született református lelkész és irodalomtörténész a magyarságra hagyott. A megnyitóünnepségre a diákok szavalatokkal készültek, fellépett az iskola énekkara és Gyöngyvirág tánccsoportja, majd az igazgatónő megkoszorúzta a Vetró András szobrászművész által készített mellszobrot.

A Bod Péter Napok megnyitója előtt a tanítóképző könyvtárában Erzsébet királyné tiszteletére szervezett kiállítást nyitottak meg. A Nyujtódon élő Szalai Demeter István páratlan Sissi-gyűjteményéből állított közszemlére mintegy száz darabot, könyveket, korabeli fényképek másolatait és egyéb emléktárgyat. A délelőtt folyamán a Máthé Réka által kezdeményezett, a diákok által készített könyvek „Könyv(l)eső” című kiállításának megnyitójára került sor a diáklépcsőn, a közel 170 könyv-csodát a mai nap folyamán is meg lehet tekinteni.

A rendezvénysorozat tegnap a XIV. erdélyi Kossuth-szónokversennyel, illetve széki táncházzal folytatódott, pénteken az ünnepi beszédek versenyének második szakaszára kerül sor, este 18 órakor a Vigadó Művelődési Házban író-olvasótalálkozót tartanak, a házigazda szerepét Fekete Vince költő tölti be. (Székelyhon-Háromszék - Fotó: Bartos Lóránt)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com