Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Papírcsík-technikával készült képekből nyílt kiállítás a Gyűjtemények Házában
23-03-2015 16:02
Papírcsík-technikával készült képekből nyílt kiállítás a Gyűjtemények Házában

Szombaton délelőtt a kovásznai Fábián Irma iparművész papírcsík-technikával készült képeiből nyílt kiállítás a Gyűjtemények Házában. A Háromszéki Népművészeti és Kézműves Egyesület tagja közel ötven munkát, egy év termését hozta el Kézdivásárhelyre.

A haralyi születésű tanítónő nyugdíjba vonulása után próbált új értelmet adni életének, ezért többféle kézimunkával, többek között makraméval, bogozással, csuhészobrászattal és gyöngyfűzéssel is próbálkozott, emellett 2012-ben megalapította és azóta is vezeti a kovásznai Buborékok Kézimunkakört.

Ezúttal papírszalag-technikával készült képeit mutatta be a kézdivásárhelyi közönségnek. A nagy odafigyeléssel és rendkívüli kézügyességgel megformázott papírcsíkokból meglepő alakzatok készülnek, amelyek művészi hozzáértéssel, szépérzékkel alakíthatók különböző, a növényvilág és a virágok minden szépségét magában hordozó formákká.

„Csodálatra méltó az, ahogy nyugdíjas éveiben is megtalálta az értelmes életcélt, az önkifejezés, az önmegvalósítás útját, amikor oly sok fiatal és aki jövőkép és elképzelések nélkül éli mindennapjait az élet értelmetlenségén, céltalanságán búsong, az önsajnálatba merül.” – mondta el a kiállítást méltató Molnár Júlia, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum magyartanára.

Az idős tanítónő lelkesedéssel beszél munkájáról, mely elmondása szerint megnyugtatja, megfiatalítja, kikapcsolja és megajándékozza az alkotás örömével. Nagy megelégedésére szolgál, ha az elkészült szemet gyönyörködtető dísztárgyakkal örömet okozhat a szemlélőnek.

Az esemény ünnepélyességéről Thiesz Katalin népdalénekes és Péter Adrienn a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum tizedikes diákja gondoskodtak, Molnár Anna Júlia, az Orbán Balázs Iskola negyedikese tréfás magyar népmesét adott elő.

A Gyűjtemények Házának 40. kiállítása április közepéig ingyenesen tekinthető meg naponta 8 és 18 óra között, a kiállított munkák megvásárolhatók. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com