Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
A kasszabon nagyon fontos!
23-03-2015 3:55
A kasszabon nagyon fontos!

Több kereskedelmi egységet is bezártak már amiatt, hogy nem adtak kasszabont a klienseiknek. Pénteken a Digi24 hírtévé bukaresti boltbezárásokról közölt egy összeállítást. Eszerint a fővárosban több mint 20 kereskedelmi egység tevékenységét függesztette fel az adóhatóság, ezek sorában találunk luxus éttermeket is. A fővárosi üzletek és éttermek összesen 900 ezer lej pénzbírságot kaptak.

Pénteken a sepsiszentgyörgyi Bisztró kisvendéglőben tartott ellenőrzés során 170 lejes különbséget fedeztek fel a pénztárban levő pénz és a kasszaszalag között. Emiatt az Adó- és Pénzügyi Hivatal (ANAF) ellenőrei a céget 12 ezer lejes bírsággal sújtották, a 170 lejt elkobozták és ráadásul még egy hónapra be is zárták a vendéglátóipari egységet.

Az új jogszabályok értelmében az adóhatóság csalás elleni ügyosztálya március elsejétől zárathatja be azokat a kereskedelmi egységeket, ahol bármilyen adócsalást észlel. Az ideiglenes bezárás mellett komoly büntetéseket is kaphatnak azok az üzleteknek és éttermek, amelyek nem vezetnek be minden bevételt a kasszába, valamint nem adnak a vásárlóknak kasszabont.
Az is kihágásnak minősül, ha nem engedélyezett forgalmazótól szerzik be a kasszagépeket, illetve az is, ha nem az eredeti árat vezetik be a kasszába. Az adóhatóság ilyen esetekben egy és három hónap közti időszakra bezárathatja az adott kereskedelmi egységet. A büntető intézkedések része az is, hogy a bezárt üzletekre kiírják, adócsalás miatt függesztették fel a tevékenységüket. (Erdély FM / Székely Hírmondó)

 

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com