Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Mezőgazdászoknak tartottak tájékoztatót az inkubátorházban
23-03-2015 5:11
Mezőgazdászoknak tartottak tájékoztatót az inkubátorházban

A Kovászna megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője volt a meghívottja annak a találkozónak, amelyet  csütörtökön délután a nemrég alakult Kézdivásárhelyi és Környékbeli Vállalkozók Egyesülete szervezett. A megbeszélésen közel száz helyi és környékbeli gazda kapott tájékoztatást a mezőgazdasági támogatásokat és a vidékfejlesztést érintő változások kapcsán.

"Most mindenkit az érdekel, hogy mi lesz ezután. Bár már a körmünkre égett a gyertya, de még mindig nincsen nemzeti vidékfejlesztési tervünk. Ennek ellenére szeretnénk, ha a gazdák tudják, hogy mire számítsanak a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklusban, mi az amivel érdemes vagy kell foglalkozni, mire kell odafigyelni, mi az ami már automatikusan működik. Úgy gondolom, hogy ez a tavaszi munkálatok elkezdéséig tartó időszak így hasznosítható a legjobban. termelni már tudunk, de a bürokráciával és az értékesítési résszel még nagy gondjaink vannak." - mondta el Könczei Csaba, a Kovászna megyei mezőgazdasági igazgatóság vezetője.

A találkozó alkalmával beszéltek a területalapú támogatásokról, szó esett a kizöldítési programról, amely idéntől kötelező minden mezőgazdász számára, a burgonya és a répa után igényelhető támogatásokról, de az állattartó gazdák legfontosabb kérdései is terítékre kerültek.

Már Árpád Attila, a Kézdivásárhelyi és Környékbeli Vállalkozók Egyesületének képviselője ígéretet tett arra, hogy a következőkben is tartanak hasonló találkozókat, legközelebb a megyei mezőgazdasági igazgatóság szakemberei mellett a megbeszélésre a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség helyi képviselőit is meghívják. Emellett egy helyi adatbázis létrehozását szorgalmazták, hogy ezáltal könnyebben tudjanak kommunikálni a gazdákkal. (Polyp TV)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com