Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Sürgetik a kézdivásárhelyi kórházat támogató egyesület létrejöttét
23-03-2015 4:01
Sürgetik a kézdivásárhelyi kórházat támogató egyesület létrejöttét

Eddig csak néhány felső-háromszéki önkormányzat fogadta el azt a határozattervezetet, amely szükséges ahhoz, hogy hivatalosan is bejegyezhessék a kézdivásárhelyi kórházat támogató Háromszék az Egészségért Egyesületet – derült ki a felső-háromszéki polgármesterek kézdialmási találkozóján.

A kezdeményezés szorgalmazója Kelemen András szülész-nőgyógyász főorvos, a kézdivásárhelyi kórház főigazgatója, aki másfél évvel ezelőtt összefogásra szólította fel a kórház körzetéhez tartozó önkormányzatokat az egészségügyi intézmény anyagi gondjainak csökkentésére.

A céhes város helyi tanácsa által már elfogadott határozat szerint a kézdiszéki önkormányzatok a lakosságszám függvényében járulnak majd hozzá az egyesület működtetéséhez, lakosonként havonta ötven banival. A határozattervezetet elküldték a többi érintett önkormányzathoz is, hogy a megadott formában fogadják el, eddig azonban a tizenhárom közül csak hét helyi tanács hagyta jóvá azt.

Tamás Sándor megyetanácselnök a téma kapcsán elmondta: ez a szolidaritás próbája lesz a felső-háromszéki önkormányzatok számára. A jogszabályok szerint Kovászna megye Tanácsa nem lehet tagja az egyesületnek, de a községek a megyei önkormányzatnál húszezer lejt pályázhatnak erre a célra.

Amint minden kézdiszéki önkormányzat jóváhagyja a csatlakozást kimondó helyi határozatot, Bokor Tibor polgármesterre hárul az egyesület bejegyeztetése, amelynek székhelye Kézdivásárhelyen a Gyárak utcája 2. szám alatt lesz. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com