Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Lemhényben senki nem vállalja a postásságot
20-03-2015 6:47
Lemhényben senki nem vállalja a postásságot

A Román Posta 2013-as országos átszervezése miatt felszámolták az Alsólemhény központjában lévő postahivatalt, a három és fél műszakban dolgozó postás végkielégítéssel távozott.

Ezt követően meghirdettek egy állást, egy lemhényi jelentkező egy éven keresztül látta el a postássággal járó teendőket, addig amíg felmondott. A következő jelölt két hónapig, az utolsó pedig alig egy hétig dolgozott. Elmondásuk szerint embert próbáló feladat a hosszan elnyúló településen időben kihordani a postai küldeményeket és a számlákat, nem beszélve a több mint 800 nyugdíjas járandóságának kioasztásáról és az azt követő könyvelési munkáról.  

Amint arról már beszámoltunk, február végén elégedetlenséget váltott ki a lakosság körében a nehézkesen működő nyugdíjosztás, ugyanakkor a lemhényiek gyakran két-három hetes késéssel kapták meg postai küldeményeiket. Ezen a héten megismétlődött az előző hónapi felfordulás, a nyugdíjakat, leveleket és számlákat kedden Alsólemhényben, szerdán pedig Felső­lemhényben a volt óvoda épületében (fotó) adták át a kézdivásárhelyi posta munkatársainak segítségével.

Lukács Róbert, a község polgármester érdeklődésünkre elmondta: nehéz postást találni, ugyanis a községben elterjedt annak a híre, hogy a munka nem egy embernek való és ezért nem  lehet megcsinálni.

Az elöljáró a megyeszékhelyi postaigazgatóságot is megkereste az ügyben, de a hivatal normái szerint Lemhényben csak egyetlen postást alkalmazhatnak. A polgármester bizakodó és reméli, hogy a rugalmas munkaprogrammal és az 1400 lejes nettó bérrel járó állást előbb-utóbb valaki megpályázza. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com