Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Szerdán is bilincselték az autókat Kézdivásárhelyen
18-03-2015 16:01
Szerdán is bilincselték az autókat Kézdivásárhelyen

Annak ellenére, hogy március 3-án a brassói táblabíróságon megszületett a 289-es számú végleges ítélet a kézdivásárhelyi fizetéses parkolást szabályozó két tanácshatározat és a kerékbilincselés felfüggesztéséről szerdán a fizetős parkolást felügyelő City Parking cég emberei továbbra is bilincselték a parkolójegy nélküli autókat.

A Gábor Áron-téren a délelőtt folyamán legalább öt járműre került kerékbilincs, sőt kisebb csődület is támadt, miután az egyik felháborodott autótulajdonos a felfüggesztett tanácshatározatra hivatkozva kihívta a rendőrséget és feljelentést tett az ügyben.

Március 16-án a városháza ellen indított pert megnyerő Johann Taierling és társai a Polgármesteri Hivatalban, a rendőrségen és az ügyészségen is iktatták a végleges táblabírósági ítéletet. A Háromszék napilapnak nyilatkozva elmondták: a döntést a városvezetésnek be kell tartania, nem szükséges megvárni a következő önkormányzati gyűlést, amikor kötelező módon vissza kell vonni a fizetéses parkolást szabályozó 2013/58-as tanácsi határozatot és annak mellékletét, illetve a 2013/57-es tanácsi határozat bizonyos cikkelyeit.

A City Parking szerdai ügyködése kapcsán Bokor Tibor polgármestert is kérdeztük, aki elmondta: amikor alapfokon tárgyalták az ügyet, már akkor küldtek egy átiratot a cég vezetőségének, hogy mindaddig függesszék fel a kerékbilincselést, amíg a bíróság végleges döntést hoz.

"Kedden is ugyanez volt a kérésem a cég vezetője fele. Ők azt mondják, hogy ha nem folytatják a bilincselést, akkor nincs semmi értelme folytatni a szolgáltatást, ugyanis nem fogja senki kifizetni a parkolójegyét. Úgy látom, hogy ők ragaszkodni fognak ahhoz, hogy bontsok fel az összeget és nem kevés pénzt fognak kártérítésként kérni." - mondta el érdeklődésünkre Bokor Tibor, hozzátéve: még mindig nem kapták meg a brassói táblabíróságtól az ítélet indoklását, ha megérkezik a dokumentum, akkor a március 26-i tanácsülésen a testület álláspontját szeretné hallani annak kapcsán, hogy hogyan döntenek a továbbiakban.

A polgármester szerint azért is kockázatos a szolgáltató céggel megkötött szerződés felbontása, mert jelenleg folyamatban van egy per a Prefektúra és a City Parking Kft. között, amelyet ha esetleg megnyer a cég és közben a helyi önkormányzat szerződést bont vele, még bonyolultabbá válhat a helyzet. (Kertész Tibor - Fotó: Iochom István)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com