Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Pityókakonferencia Csíkszeredában
17-03-2015 7:10
Pityókakonferencia Csíkszeredában

Pityókakonferenciát szervez Csíkszeredában a Transindex internetes lapcsalád. Az Inspiráció mezőgazdasági konferenciasorozat első rendezvényén a székelyföldi burgonyatermelők gondjairól és az ágazati szereplők kitörési lehetőségeiről lesz szó.

A krumplitermelők komplex válsággal küzdenek: a burgonyát nagyon olcsón tudják csak eladni, és a termelési folyamatot is számos külső tényező nehezíti.

A március 27-én, a csíkszeredai Park Hotel konferenciatermében 10 órakor kezdődő rendezvényen előadást tart Gálfi Nándor, a Hargita megyei Burgonyatermesztési Kutató Állomás vezetője, Könczei Csaba, a Kovászna megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője, Winkler Gyula Európai Parlamenti képviselő, Péter Emőke Katalin, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem oktatója, Márton István, a Hargita megyei Vidékfejlesztési Közösségközti Fejlesztési Társulás igazgatója, valamint Miklósi Attila, a csíkkozmási Burgocom Ciuc Egyesület vezetője.

A konferencia célja, hogy áttekintse a burgonyatermelők és a székelyföldi mezőgazdaság teljesítményét, valamint azonosítsa azokat a tényezőket, amelyek fellendíthetik a kistermelők gazdaságát. A szervezők minden érdeklődőt: kis- és nagygazdát, mezőgazdasági szereplőt, helyi döntéshozót, agrárszakon tanuló egyetemistát, mezőgazdasági tevékenység indításán gondolkodó-, vagy a helyi közösség problémáira érzékeny személyt szeretettel várnak.

Részletes program és további információ a konferenciáról az inspiracio.transindex.ro internetes címen található. (Közlemény)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com