Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Utcára kerülhet egy kézdivásárhelyi család
17-03-2015 7:49
Utcára kerülhet egy kézdivásárhelyi család

A múlt héten még csak a Facebook-közösségi oldalon terjedt a hír, de mára már többen is segíteni akarnak azon a családon, akiket március 25-én kilakoltatnak, ha nem tudják törleszteni tartozásaikat.

Mindeddig rendesen fizették a házbért, de a közköltséggel elmaradtak, az adósságok jelenleg 11 000 lej. Emellett a családnak szüksége van még 5000 lejre ahhoz, hogy a tulajdonukba kerüljön a Rózsa negyedben levő kétszobás tömbházlakás.

A család egyedüli keresője az édesanya, aki hatszáz lejes minimálbérért dolgozik egy helyi gyorsbüfében, ebből az összegből négy gyermekét és édesanyját is el kell tartania. A legnagyobb gyermek a Gábor Áron Szakképző Líceum végzős tanulója, a másik IX. osztályos ugyancsak a Gábor Áronban, másik kettő pedig a Petőfi Sándor Iskolába jár.
Emellett a kisebbek a tanintézményben délutánonként működő, a "Szeretet Krisztus Szeretetével" Egyesület által működtetett „Szeretetiskola” növendékei.

Kelemen Katalin tanítónő, az egyesület alelnöke hétfőn az Erdélyi Magyar Néppárt székházában tartott sajtótájékoztatón elmondta: nagyszabású gyűjtési akciót szerveznek annak érdekében, hogy a család ne kerüljön az utcára. A tanítónő hangsúlyozta, hogy már az is nagy eredmény lenne, ha két hét alatt sikerülne a tartozás felét törleszteni, a másik felét pedig a következő időszakban gyűjtenék össze.

Balázs Attila, az Erdélyi Magyar Néppárt önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a családot már e hónap 10-én ki akarták lakoltatni, de utolsó nap sikerült elérni, hogy kapjanak még két hét haladékot.

Aki segíteni akar, az megteheti a Petőfi Sándor-iskolában, ahol a titkárságon helyeztek el egy dobozt az adományok számára, de az adománynak szánt pénzösszeget az Erdélyi Magyar Néppárt főtéri irodájában is átveszik munkanapokon 12 és 16 óra között.

Kedd délelőtt megtudtuk, hogy a segítségképpen adott pénzt el lehet helyezni a Torjai úton a Győző Autómosónál és a Dózsa György utcában a German Shop üzletnél kiállított dobozokba is. Adományok utalhatók a
"Szeretet Krisztus Szeretetével" Egyesület bankszámlájára, az adatok alább megtalálhatók:

ASOCIATIA "CUM CARITATE CHRISTI"
Cod fiscal nr. 33671460,
Cod IBAN – RO90OTPV301000885340RO01 - Banca OTP Tg-Secuiesc

A családnak anyagi segítségre van szüksége, csak így maradhatnak továbbra is együtt. Fontos az összefogás az autonómia, az önrendelkezés kivívása érdekében, fontos az összefogás a nemzeti ünnepeinken, de ez esetben is fontos hogy közösen cselekedjünk.

Csak egy példa: ha ezer kézdivásárhelyi vagy kézdiszéki dohányos úgy dönt, hogy egy napig lemond a füstölésről, és egy csomag cigaretta árát adományként a bajba került családnak adja, máris törleszthetik az adósságot. (Kertész Tibor / Háromszék)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com