Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Leálltak a Regiotrans vonatai
17-03-2015 6:16
Leálltak a Regiotrans vonatai

Több kézdiszéki ingázó került nehéz helyzetbe, sokan csak kedd reggel tudták meg, hogy beláthatatlan időre felfüggesztette személyszállító járatait a Regiotrans vasúttársaság, miután erre kötelezte a vasutak biztonságát felügyelő állami hivatal.

A vasúti hatóság az utóbbi két hétben 29 szerelvényen fedezett fel műszaki hibát, ezért megvonta az összesen 222 vonattal rendelkező Regiotrans szállítási engedélyét. Újat csak akkor kaphat, ha a hibás járműveket megjavítja vagy kivonja a forgalomból.

A francia eredetű motorvonatokat üzemetető cég járatait többnyire Székelyföldön és a Bánságban működtette, emellett a távolsági személyszállításba is érdekelt volt. Háromszékre Brassóból érkeztek a szerelvények, és a Sepsiszentgyörgy–Kovászna–Kézdivásárhely–Bereck útvonalon közlekedtek, naponta négyszer oda-vissza, ezért a járatok felfüggesztésével most nagyon sok ingázó került nehéz helyzetbe.

A cég vezetői korrupciós eljárás alatt állnak. A múlt hónap végén, a Regiotrans egyik tulajdonosát, a brassói Costel Comană üzletembert holtan találták meg egy a Brazília és Costa Rica között utazó repülőgépen. A vizsgálatok alapján kiderült, hogy öngyilkosságot követet el. (Kertész Tibor / Háromszék)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com