Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Március 15-e előtt tisztelgő ünnepi tárlat nyílt a Céhtörténeti Múzeumban
16-03-2015 7:24
Március 15-e előtt tisztelgő ünnepi tárlat nyílt a Céhtörténeti Múzeumban

A kiállításra huszonhatodik alkalommal kerül sor, de idén először adódott úgy, hogy azt a magyar nemzeti ünnepen nyitják meg és nem az azt megelőző vasárnapon – mondta el megnyitó beszédében Dimény Attila múzeumvezető.

A tárlatot Nagy Károly Zoltán, Magyarország bukaresti nagykövetségének munkatársa nyitotta meg, aki úgy fogalmazott: ,,A művészet szabadság is egyben, a művészek ecsettel, vésővel, formázó késsel tudnak a szabadságért tenni. A művészet hidakat építhet, emberek, népek, országok között”.

Dobolyi Annamária művészettörténész, a kiállítás méltatója a kortárs művészet ama tulajdonságára hívta fel a figyelmet, hogy az „elmélyít, gondolkodásra késztet és ezáltal ünnepet varázsol a hétköznapokba. A tárlat a jelenről, az alkotásról és a művészről szól, miközben őrzi a múlt értékeit.” 

A kiállításra huszonnyolc, zömében háromszéki és brassói kortárs művész küldte el negyven alkotását: Bartha Árpád, Csutak Levente, Jakabos-Olsefszky Imola, Marosi Jenő, Rosinecz László és Tomos Tünde Brassóból, Albert Levente, B. Hajdu Enikő, Balázs István, Hervai Katalin, Kovács Géza, Koszta Ervin, Köllő Margit, Miklóssy Mária, Ütő Gusztáv, Vargha Mihály és Vinczeffy László Sepsiszentgyörgyről, Deák Barna és Deák M. Ria Kovásznáról, Kosztándy Jenő, Kosztándy B. Katalin, Sárosi Csaba, Sárosi Mátyás Zsolt, Vajna László, Valeán H.Tünde, Vetró András, Vetró B. Zsuzsa és Vetró B. Sebestyén András Kézdivásárhelyről.

A rendezvényt a kézdivásárhelyi Református Kollégium iskolalelkésze, Ruszka Sándor által vezetett zenekar előadása zárta. A kiállított munkák április 3-ig tekinthetők meg. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com