Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Az U15-ös nõi kosárlabda-bajnokság elsõ napja
10-04-2014 12:19
Az U15-ös nõi kosárlabda-bajnokság elsõ napja

A hivatalos megnyitó ünnepségen, szerdán délután a résztvevő nyolc csapat bemutatkozása után Derzsi Gyula alpolgármester köszöntötte a sportolókat, majd sikeres játékot kívánt nekik.
A mérkőzések már az első játéknap délelőttjén elkezdődtek, 10 órától a Sepsi ISK a bukaresti Champions-al mérte össze erejét, a megyeszékhelyi lányok erőteljesen indítottak, később azonban beszorultak a kosaruk alá és 71-46 arányban alulmaradtak a fővárosiakkal szemben.
Délben a Bukaresti BC Star a Temesvári Bega ISK-val mérkőzött 60-57-es szoros eredménnyel, koradélután a LAPI Dés a brassói Quadripolal mérkőzött 47-66-os eredménnyel.
"Elsõ nap született egy meglepetés is, a Barassó - Dés meccsen, utóbbit olyan favoritként vártuk, aki nem eshet ki az elsõ négybõl, de már látjuk, hogy lesznek gondjai ezzel. Az aradi csapatot láttuk még nagyon erõsnek, de szerintem õk sem verhetetlenek. A temesváriak kevés ponttal veszítettek ézért várhatóan megszerzik a második helyezést a csoportjukban. A Sepsi ISK az elsõ mérkõzésén tartotta magát a Champions ellen, de végül a rutin és a nagyobb tapasztalat megmutatkozott és a bukaresti csapat nagy elõnnyel nyert." - értékelt Farkas Alpár, a KSE U 15-ös kosárlabdacsapatának edzője.
Az első nap legizgalmasabb kosárlabda-csatája a KSE lányainak a favoritnak számító aradi sportiskolások ellen játszott mérkőzése volt. A kézdi lányok jól kezdtek, hamar megszerezték a vezetést, de a nagy küzdelmek által megszerzett dobások egy része az ellenfél kosara mellé ment. A véghajrá nagyon szoros volt, néhány ponton múlott a kék-fehérek győzelme, 62-60 volt a mérkőzés eredménye.
"Nehéz volt fõleg fizikailag felvenni velük a versenyt, de a lányok fegyelemzettek voltak, elvégezték a taktikai utasításokat. A legnagyobb gondot a 35 százalékos dobószázalékunk okozta, ötvennégy feldobott mezõnykosárból csak tizenkilencet sikerült bedobnunk, míg az aradiak husznonegyet. A kevés különbség azonban látszott a végeredményen. Próbálom összeszedni a lányokat, megyünk tovább és próbáljuk megverni a másik két csapatot. A szerdai játékot látva úgy látom, hogy ott lehetünk az elsõ négy között, sõt ha ilyen fegyelmezetten és ilyen hozzáállással játszunk, akár érmesek is lehetünk." - tette hozzá az edzõ.
A csütörtöki program a következőképpen alakul, 10 órától a Temesvári Bega a bukaresti Champions-al, 12 órától a Sepsi ISK a bukaresti BC Starral, 16 órától a brassói Quadripol az aradi Sportiskolával játszik. A nap utolsó mérkőzésén 18 órától ismét a KSE-nek lehet szurkolni, a lányok Dés ellen játszanak. A szervezők a verseny támogatói révén naponta értékes ajándékokat sorsolnak ki a közönség között, ma délután fél hattól lesz tombolahúzás. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com