Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Történelmi vetélkedőt szerveztek a Céhtörténeti Múzeumban
13-03-2015 15:29
Történelmi vetélkedőt szerveztek a Céhtörténeti Múzeumban

A versenyt a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Iskola a közelgő március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a gimnáziumi osztályok számára szervezte meg.

Pénteken a rendezvényhez méltó környezetet a múzeum kiállítóterme biztosította, ahol már megtekinthetők a március 15-én megnyitásra kerülő ünnepi tárlat munkái.

A diákoknak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeivel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk, a négytagú csapatokat népes szurkolótábor kísérte el.

Fejér Katalin szervező, az iskola történelem szakos tanára híradónknak elmondta: idén harmadik alkalommal rendezték meg a vetélkedőt „Kézdivásárhely Háromszék Párizsa” címmel és azt szeretnék, ha a diákok megismerkednének a szabadságharchoz kapcsolódó helytörténeti eseményekkel.

A rendezvény a csapatok bemutatkozásával kezdődött, majd a szervezők a vetélkedő szabályait ismertették. A próbatételek között drámajáték és activity is szerepelt, emellett a diákok képfelismerésből is vizsgáztak, majd a Klapka-induló mintájára saját indulót is kellett írjanak. A résztvevők a második kökösi csata egy-egy jelenetét makettek segítségével is bemutatták.
A verseny megméretkezési lehetőség, de egyben játékos történelemóra is volt a diákok számára, akik szemmel láthatóan jól érezték magukat. Elmondták, hogy ilymód sokkal több ismeretre tettek szert, mintha egy hagyományos történelemórán hallottak volna a kézdivásárhelyi forradalmi eseményekről.

A történelmi vetélkedő első helyezettje a "Huszárok" nevű csapat lett, második helyen a "Tűzérek" végeztek, a harmadik helyezést a "Honvédő huszárok" szerezték meg. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com