Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Hetven kilométer új aszfaltszőnyeg kerül a háromszéki utakra
13-03-2015 3:30
Hetven kilométer új aszfaltszőnyeg kerül a háromszéki utakra

A Kovászna megyei önkormányzat mintegy húszmillió lejt különített el erre a célra, terveik szerint az idén be is fejeznék az aszfaltozást.

„Ezzel, és az elmúlt két esztendőben elvégzett munkálatokkal a megyei utaknak a jelentős része rendben lesz” – tájékoztatott Kovács Ödön, hozzátéve: beszámítja a Kézdivásárhely–Kovászna közötti megyei utat is, valamint azokat az útszakaszokat, amelyeket pályázati pénzekből javítanak fel.

A megyemenedzser elmondta: elkészül a Kilyén–Dobolló szakasz Bodzaforduló felé, a Nagyborosnyó–Zágon–Bodzaforduló szakasz, leaszfaltozzák a Kézdiszentlélektől Lemhényig vezető részt, aszfaltbevonatot kap a Hatolyka–Kézdimartonfalva útszakasz, a Sepsiszentgyörgy–Illyefalva útszakasz a megyehatárig, a Gidófalva–Angyalos valamint a Hidvég–Középajta útszakaszok és Ajtán a hídig tartó útszakasz is.

Az aszfaltozás elkezdésével kivárnak, ugyanis elvben tízfokosnak kellene lennie a talajhőmérsékletnek ahhoz, hogy jó munkát lehessen végezni. A burkolást megelőzően az útszakaszok felületét megfelelő módon elő kell készíteni, a télen elszórt csúszásgátlótól kell megtisztítani.

Kovács Ödön szerint kedvező időjárás esetén egy hónap múlva, rosszabb idő esetén május elseje körül kezdenék el a munkálatokat. (Székely Hírmondó)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com