Online adás ↓  
 
 
FŐOLDAL      HÍREK      MŰSORAINK      TOP 40      MÉDIATÁR      KÉPEK      KAPCSOLAT      RO
 
› Főoldal
› Aktuális
› Itthon
› Belföld
› Világ
› Sport
› Program
› Közérdek
› Színes
› Zene
 
 
 
 
 
   
   
   
Jánosi Zsolt nyerte az általános iskolák számára kiírt szavalóversenyt
12-03-2015 6:55
Jánosi Zsolt nyerte az általános iskolák számára kiírt szavalóversenyt

Szerdán délután a megmérettetést második alkalommal hozta tető alá Kézdivásárhely önkormányzata és a Vigadó Művelődési Ház, a versenybe tíz diák nevezett be.

A tavaly a szavalóverseny megszervezésével Kovászna megye Tanácsának felkérésére válaszoltak, miszerint a Gábor Áron-emlékév keretében minél több olyan programra kerüljön sor, amely a hős tüzérőrnagynak állít emléket.

Ménessy Kinga zsűritag híradónknak elmondta: szeretnék, ha a „Zúg Március” szónokverseny nyomdokaiba lépve ily módon válasszák ki a március 15-i ünnepségek szavalóit.
"Érezhető volt a színvonal növekedése a tavalyhoz képest, a tíz elhangzot szavalatból hetet díjaszni is tudtunk. Próbáltunk olyan szempontok szerint értékelni, amelyek megállják a helyüket azokon a helyszíneken, amelyeken elhangzanak majd a szavalatok. Így azt a döntést hoztuk, hogy egy kellő hangorgánummal rendelkező fiatalember legyen az, aki március 15-én a főtéren szaval és egy egészen elbűvölő szavalat legyen az, amelyet a Vigadó földszinti kiállítótermében hallgathat meg a közönség."  - tette hozzá Ménessy Kinga a városháza sajtóreferense.

A szavalóverseny első díját Jánosi Zsolt nyerte, a Turóczi Mózes Iskola hetedik osztályos diákja a március 15-i ünnepségen szavalhatja el Petőfi Sándor „A szabadsághoz” című versét. A második helyet a Petőfi Sándor Iskola ötödikes diákja, Rancz Gyárfás Hanna szerezte meg, ő a vasárnapi ünnepségen a Vigadó Művelődési Házban Gábor Áron ágyúja mellett mondhatja el versét. A harmadik helyezett Nánia Hanna lett, aki Nagy Mózes Elméleti Líceum ötödik osztályába jár és a testvérvárosi küldöttségek részére rendezett állófogadáson szaval majd.

Dicséretben részesült a Petőfi Sándor Iskolából a hatodikos Enache Nikolett és az ötödikes Deszke Hanna, valamint a Nagy Mózes Elméleti Líceumból az ötödikes Nánia Hilda. Len Balázs hatodikos „kantás” diák szintén dicséretet kapott. (Kertész Tibor)

 
Médiaajánlat | Archívum | Kapcsolat | Sajto.ro
Webdesign & programming by: Pagelex™  |  Host by: BexHost.com